Jack Doohan wint natte F2 Sprintrace

Formule 2 feature race Grand Prix Abu Dhabi 2021

Jack Doohan startte de sprintrace als vierde, maar weet de overwinning binnen te halen. Het podium wordt compleet gemaakt door Ayumu Iwasa en Enzo Fittipaldi. Daruvala had pole position in handen, maar moet in de race genoegen nemen met een achtste plek.

Op Silverstone Circuit wordt voor de Formule 2 de eerste natte race van het seizoen verreden. De sprintrace is gestart achter de safety car; een rollende start dankzij de natte weersomstandigheden. De coureurs moeten de race starten op de full wets.

Pech voor Lawson

Liam Lawson lag op koers voor punten, maar een kapotte voorvleugel gooit roet in het eten. Hij komt direct de pits in, waar hij ook zijn full wet-banden wisselt voor een vers setje. Hij durft het nog niet aan om de slicks onder zijn auto te schroeven. Uiteindelijk heeft geen een coureur in de race deze gok gewaagd.

Banden begeven het

Nadat de eerste helft van de race erop zit, merken de coureurs dat de full wet-banden niet optimaal meer presteren. De baan droogt op en de grip op de inmiddels 'oude' banden wordt steeds minder. Veel coureurs hebben moeite hun auto op de baan te houden. 

Ook Dennis Hauger lijkt hier last van te hebben. Hij heeft Marcus Armstrong voor een lange tijd achter zich weten te houden, maar door de bandendegradatie moet Hauger zijn tiende plek toch afstaan. 

De eerste helft van de wedstrijd vinden er veel inhaalacties plaats in de top 5. Het hele veld verandert continu. De acht coureurs die als eerste zijn gefinisht, hebben punten gescoord tijdens deze sprintrace. Hieronder is de uitslag te zien.

Lees ook: Daniel Ricciardo: Het kan morgen alleen maar beter

Lees ook: Mick Schumacher: probleem met sturen kostte ons Q2

Lees ook: Valtteri Bottas: Het ging steeds slechter

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden