Valtteri Bottas: Het ging steeds slechter

Valtteri Bottas Alfa Romeo Silverstone

Valtteri Bottas kwalificeerde zich als twaalfde voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. In het tweede deel van de kwalificatie had de Fin het naar eigen zeggen heel lastig.

Valtteri Bottas had in de eerste races van het seizoen weinig problemen met teamgenoot Guanyu Zhou. De laatste paar raceweekenden zit de Chinees er een stuk dichterbij. Voor het derde raceweekend op rij moet Bottas zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot tijdens de kwalificatie. De ervaren coureur keek na afloop van de kwalificatie dan ook ontevreden terug op zijn zaterdag.

Temperatuur

"Het was heel erg lastig, de omstandigheden veranderden de hele tijd. Iedere ronde is weer net iets anders." Dat liet Valtteri Bottas weten tegenover F1.com. "Ik had het heel moeilijk in het tweede deel van de kwalificatie, ik kon geen temperatuur in mijn banden krijgen. Ik ging er één keer iets af en toen kreeg ik de temperatuur niet meer terug. Vanuit daar ging het de hele tijd alleen nog maar slechter." De Fin met startnummer 77 denkt dat de auto een stuk beter is wanneer het droog is omdat ze daar ook rekening mee hebben gehouden qua afstelling van de auto.  

Lees ook: Carlos Sainz verrassend naar pole voor Verstappen

Lees ook: Carlos Sainz: pole position kwam als een verrassing

Lees ook: Max Verstappen: Q3 was een loterij

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden