Carlos Sainz: pole position kwam als een verrassing

carlos sainz miami zaterdag

Carlos Sainz kan nog niet helemaal geloven dat hij zijn eerste pole position in zijn carriére heeft behaald. Het kwam zelfs als een verrassing voor hem. Hij start morgen voor Max Verstappen en Charles Leclerc. 

De eerste pole position voor Carlos Sainz was geen makkelijke. De hele kwalificatie heeft het geregend en in Q3 lag er meer water dan in Q1. Door de weersomstandigheden kon Sainz profiteren van fouten van Max Verstappen en Charles Leclerc, die beide geen nette rondes reden. 

"De pole kwam als verrassing"

Door de regen was het geen gemakkelijke kwalificatie, maar Sainz wist het te doen. Tot zijn verbazing wist hij zijn Ferrari voor het eerst op pole position te zetten. "Het was een goed rondje ondanks dat we last hadden van staand water op de intermediates. Daardoor hadden we weinig temperatuur en was het makkelijk om de auto en dus je ronde kwijt te raken. De pole kwam echt als een verrassing voor mij", liet Sainz weten tegenover de microfoon van F1.com. HIj kon het nog niet echt geloven en stapte ook wat beduusd de auto uit. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Vooruitzicht

Sainz weet dat hij in een lastige positie staat met Verstappen en Leclerc achter hem, maar gaat er alles aan doen om zijn eerste overwinning binnen te slepen tijdens zijn 150ste raceweekend. "Ik denk dat de pace goed genoeg is om eerste te worden. Ik ben er zeker van dat max en charles druk gaan zetten, maar ik ga er alles aan doen."

Lees ook: Carlos Sainz verrassend naar pole voor Verstappen

Lees ook: Oppermachtige Jamie Chadwick wint W series race in Silverstone

Lees ook: Hadjar wint F3 Sprintrace na spannend gevecht met Martins

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden