Hadjar wint F3 Sprintrace na spannend gevecht met Martins

Isack Hadjar-Header

Na veel gewissel binnen de top 3, weet Isack Hadjar de winst binnen te halen. Victor Martins had vanaf de eerste bocht de leiding in handen, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plek. Het podium wordt compleet gemaakt door Reece Ushijima, terwijl hij vanaf pole position startte. 

Martins neemt, nog voor de eerste bocht, de leiding over van Ushijima. Tijdens de eerste ronden worden er veel posities gewisseld. Met een geactiveerde DRS blijft Ushijiima dicht achter Martins. Hij weet het Martins erg moeilijk te maken, maar weet de leiding niet terug te winnen. De top 3 zit binnen een seconde van elkaar. Hadjar begin het Ushijima ook moeilijk te maken, waardoor Martins een klein gat kan slaan.

Touché met teamgenoot

Halverwege de race crashen twee auto’s van Charouz Racing System. Chovanec en teamgenoot Tóth raken elkaar, wat heeft gezorgd voor een safety car-situatie. Tóth rijdt in eerste instantie wel weg van het ongeluk, maar moet zijn auto alsnog in de pitstraat parkeren. De wedstrijdleiding zal dit incident na de race onderzoeken.

Eindsprint

Met nog vijf ronden te gaan verdwijnt de safety car. Martins vertrekt vrij vroeg voor de herstart, maar Hadjar weet hem goed bij te houden. De laatste drie ronden is ook de DRS weer actief, wat ervoor zorgt dat Martins extra moet verdedigen. Ook Ushijima weet zich weer bij het gevecht aan te sluiten. Met nog twee ronden te gaan zijn er nog meerdere potentiele winnaars. Een ronde voor het einde neemt Hadjar de leiding in de race over. 

Martins staat dankzij deze tweede plek nog steeds bovenaan in het kampioenschap. Tijdens de Feature Race op zondag zullen de échte punten uitgedeeld worden.

Lees ook: David Coulthard: Vrouw kan wereldkampioen worden

Lees ook: Lando Norris: George Russell minder leuk bij Mercedes

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Groot-Brittannië VT1 & VT2

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden