David Coulthard: Vrouw kan wereldkampioen worden

door Gijs Leuvenink
W Series

David Coulthard is van mening dat een vrouw wereldkampioen Formule 1 kan worden. De Schot denkt dat het mogelijk is mits zij dezelfde kansen krijgen als de coureurs die nu Formule 1 rijden.

"Het is echt goed mogelijk dat een vrouw wereldkampioen wordt", aldus Coulthard in gesprek met Motorsport.com. "Dat kan alleen als zij dezelfde kansen, trainingsmogelijkheden en ondersteuning krijgen als de mannen die nu Formule 1 rijden. Er komen nu ook talentvolle coureurs er niet door."

Nieuw initiatief

Deze opmerkingen komen niet uit de lucht vallen. David Coulthard is een nieuw initiatief gestart genaamd >=More than Equal. "Dit initiatief staat los van de W-Series waar ik ook bij betrokken ben. Ik wil dat de vrouwen dezelfde mogelijkheden krijgen als de mannen. Zo kunnen we er voor zorgen dat de vrouwen in de Formule 1 komen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door David Coulthard (@davidcoulthardf1)

 

Zusje

Coulthard heeft hier een hart voor vanwege zijn zusje, Lynsay. "Ik vind dit belangrijk vanwege mijn zusje Lynsay, zij is overleden in 2013. Zij had meer talent dan ik, daar ben ik van overtuigd. Ze was op achtjarige leeftijd meer aan het winnen dan ik, maar toen ik naar de auto's ging, ging de familie achter mij staan en stopte het voor haar. Lynsay was toen elf. Als zij dezelfde steun had gekregen had zij ongetwijfeld de Formule 1 gehaald."

Fysiek probleem?

Er wordt door de buitenstaanders vaak aangehaald dat de vrouwen fysiek minder sterk zijn, maar daar is volgens de 51-jarige meervoudig racewinnaar niks van waar. "We hebben een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de fysieke handelingen die kampioenen en winnaars hebben gedaan door vrouwen ook gedaan kunnen worden. 

Chadwick

In de W-Series heerst Jamie Chadwick. Of zij de stap al kan maken, daar heeft Coulthard de nodige vraagtekens bij. "Zij ligt echt nog wat achter op haar leeftijdsgenoten. Zij heeft daarnaast nog alle ogen op haar. Dat is lastig. Had zij dezelfde steun als een Max Verstappen gehad, dan was het haar wel gelukt."

Lees ook: Lando Norris: George Russell minder leuk bij Mercedes

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Groot-Brittannië VT1 & VT2

Lees ook: VT2 GP Groot-Brittannië: Sainz snelste, Mercedes en McLaren sterk

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden