Lando Norris: George Russell minder leuk bij Mercedes

Lando Norris Mclaren F1 Header-

Lando Norris vindt dat zijn land- en generatiegenoot George Russell sinds zijn overstap naar Mercedes minder leuk is geworden. De McLaren-coureur vreest dat de persoonlijkheid van Russell ingeperkt wordt door het rijden voor het team van Mercedes.

Norris komt met deze opmerkelijke uitspraken bij de verzamelde pers op het circuit van Silverstone. "Mijn team, manager en trainer houden me altijd scherp dat ik mezelf blijf, in plaats van dat ze me proberen te maken naar iets wat zij willen. Andere coureurs worden meer gemaakt naar het team waar ze rijden en met wie ze omgaan. Daar hou ik niet van."

Minder populair

Volgens Norris is de verandering van Russell niet goed voor zijn imago. "George was altijd erg leuk om mee om te gaan. Met hem opgroeien was altijd lachen. Nu hij bij Mercedes rijdt komt er een hele andere sfeer van hem weg. Ik vind hem echt minder leuk nu. George is een leuke kerel en als hij zijn persoonlijkheid van een paar jaar terug had, dan was hij veel populairder."

George Russell 2022

Druk door team

Norris denkt dat de verandering van persoonlijkheid te danken is aan de druk die Russell zichzelf opgelegd heeft. "Het is niet de schuld van Mercedes als team. Je weet dat het zijn van teamgenoot van Lewis Hamilton erg zwaar is. Als je dan een beetje de lolbroek gaat uithangen wordt dat niet gewaardeerd. Wel is het zo dat George het goed doet. Daar ligt het niet aan."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Groot-Brittannië VT1 & VT2

Lees ook: VT2 GP Groot-Brittannië: Sainz snelste, Mercedes en McLaren sterk

Lees ook: Valtteri Bottas snelste in nietszeggende VT1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden