Oppermachtige Jamie Chadwick wint W series race in Silverstone

door Olav Veenhof
Chadwick W series

Jamie Chadwick heeft de vierde W series race dit seizoen gewonnen. De Britse coureur wist Emma Kimiläinen en Abbi Pulling achter zich te houden tijdens haar thuisrace. Beitske Visser finishte als vijfde.

Kampioenschapsleider Jamie Chadwick die vanaf pole position de race mocht aanvangen, gaf de race niet meer uit handen. De tweevoudig kampioen was het beste weg en wist op weg naar de eerste bocht meteen weg te rijden, de reserverijdster bij het Formule 1 team van Williams finishte op bijna twintig seconden voor nummer twee Emma Kimiläinen. De als derde startende Alice Powell, kwam bij de opwarmronde niet goed weg. Daardoor moest ze de nodige auto's inhalen, dit ging niet allemaal op een juiste manier waardoor ze een stop-and-go penalty moest inlossen. Abbi Pulling die als vierde startte kreeg schoof daardoor op naar de derde plek.

 

Gevecht om P2

Halverwege de race begonnen er regendruppels te vallen op het circuit van Silverstone. De negentienjarige Abbi Pulling rijdend op de derde positie, liep aan het einde van de race rap in op nummer twee Emma Kimiläinen. In de een-na-laatste ronde probeerde Powell met een inhaalactie in de voorlaatste bocht Kimiläinen in te halen, maar Kimiläinen gooide de deur dicht en werd in de rondtegetikt. Het incident werd genoteerd door de wedstrijdleiding en om een straf te voorkomen, gaf enkele bochten later Pulling haar positie terug aan de Finse coureur. Na het incident wist Pulling niet meer Kimiläinen in te halen.

 

Nederlanders

Beitske Visser die vanaf de tweede startrij moest beginnen zakte bij de start weg tot de zevende plek, maar wist door fouten van andere coureurs op te klimmen tot de vierde positie. Enkele rondes voor het einde werd de Nederlandse ingehaald door de Zwitserse Fabienne Wohlwend, waardoor Visser met de vijfde plek genoegen moest nemen. De andere Nederlandse coureur Emely de Heus begon de race als veertiende, ze reed een eenzame race en werd in de laatste ronde ingehaald door Alice Powell waardoor de Nederlandse uiteindelijk als vijftiende finishte.

Kampioenschap

Jamie Chadwick wint opnieuw en loopt daarmee nog verder uit in het kampioenschap. De Engelse is dit seizoen oppermachtig, ze wist tot nu toe alle vier de races in de W-series te winnen. Daarmee heeft de Jenner Racing-coureur een maximale score van 100 punten in handen na vier races. Abbi Pulling staat met 51 punten tweede in het kampioenschap gevolgd door Emma Kimiläinen die 40 punten wist te bemachtigen dit seizoen.

Lees ook: Max Verstappen snelste in VT3, gevolgd door Pérez

Lees ook: Hadjar wint F3 Sprintrace na spannend gevecht met Martins

Lees ook: Jamie Chadwick wint W Series-race in Barcelona

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden