Jamie Chadwick wint W Series-race in Barcelona

Chadwick W series

Jamie Chadwick heeft ook de derde W Series-race van dit seizoen gewonnen. In Barcelona kwam de Britse voor landgenotes Abbi Pulling en Alice Powell. Beitske Visser was op de vijfde positie de beste Nederlandse.

De tweevoudig kampioene wist vrijdag in Barcelona pole-position te veroveren, een mooi verjaardagscadeau voor Chadwick die vrijdag haar verjaardag vierde. Alice Powell pakte de tweede startpositie, met Abbi Pulling en Beitske Visser op de tweede startrij. Emely de Heus reed in de kwalificatie de vijftiende tijd, maar mocht door een straf van Tereza Babickova van start gaan van plek 14.

Probleemloze start

De start verliep zonder problemen. Chadwick kwam vanaf pole het beste weg en wist op weg naar de eerste bocht meteen weg te tijden van Pulling, die meteen langs Powell ging in de strijd om P2. Ook Visser mengde zich in dat duel op weg naar de eerste bocht, maar moest eerder van het gas en verloor daardoor de vierde plaats aan Emma Kimilainen. Kimilainen en Visser konden het tempo van het trio vooraan niet volgen, maar Chadwick, Pulling en Powell waren voorin het veld zeer aan elkaar gewaagd. Het inmiddels kleiner geworden gat tussen de leider en de nummer twee werd snel gedicht en lange tijd was het verschil zo’n halve seconde.

Maximale punten

Het tempo werd halverwege de race door Chadwick verhoogd en wist weer weg te rijden van Pulling en Powell. Uiteindelijk kwam het niet van een gevecht waardoor Chadwick na 30 minuten en één extra ronde racen als eerste de finishvlag zag. De regerend kampioene van Jenner Racing heeft daardoor nu al voor de derde race op rij de meeste punten gepakt. Pulling pakte haar eerste podiumplek van het W Series-seizoen 2022, terwijl Powell het als derde het podium op mocht. 

Eenzame race Emely de Heus

De vierde positie ging naar Kimilainen, die relatief makkelijk was weggereden bij Visser. De Nederlandse kwam in de laatste tien minuten van de race nog onder druk te staan, maar is uiteindelijk als vijfde geëindigd. Kort daarachter volgde het Spaanse trio bestaande uit Marta Garcia, Belen Garcia en Nerea Marti. De Heus reed een relatief eenzame race op de vijftiende stek, maar door de late uitvalbeurt van de gespinde Chloe Chambers werd de Nederlandse veertiende.

In het kampioenschap gaat Chadwick aan kop met de maximale score van 75 punten. Pulling is nu tweede in de titelstrijd met 38 punten, voor Powell met 33 punten en Visser met 31.

De volgende ronde van het W Series-seizoen vindt op 2 juli plaats in het voorprogramma van de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone.

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Spanje VT1 en VT2

Lees ook: VT2 GP Spanje: Mercedes zit Leclerc op de hielen

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen