Max Verstappen: Q3 was een loterij

Max Verstappen Silverstone

Max Verstappen leek op weg naar pole position voor de Grand Prix van Groot-Brittannië maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede startplaats. Op het natte Silverstone was Carlos Sainz in de slotfase net iets sneller dan de Nederlander.

Regen tijdens de kwalificatie van de Formule 1 zorgt altijd voor extra spanning. De baancondities veranderen iedere ronde dus het is belangrijk om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Tijdens de eerste twee delen van de kwalificatie was Verstappen vaak met een ruime voorsprong de snelste. Ook in de beginfase van Q3 was dit het geval. Het gaat natuurlijk om de snelste tijd aan het einde van de sessie. Door een gele vlag kon Verstappen zijn laatste ronde niet optimaal rijden. Carlos Sainz kon dat wel en pakte op het laatste moment de snelste tijd.

Loterij

"Het was echt een lastige kwalificatie, de ene keer werd het droger en later begon het weer een beetje te regenen. Over het algemeen was de auto erg goed vandaag." Dat liet de Nederlander na afloop van de kwalificatie weten tegenover F1.com. "In Q3 was het net een loterij. Ik werd in mijn laatste ronde gehinderd door de gele vlag." Toch is de Nederlander erg tevreden, hij is blij met een plaats op de eerste startrij. De Red Bull-coureur laat weten dat de auto in de race erg goed is. "Het gaat niet alleen om de eerste ronde. Ik heb erg veel zin in morgen."

Lees ook: Carlos Sainz verrassend naar pole voor Verstappen

Lees ook: Max Verstappen snelste in VT3, gevolgd door Pérez

Lees ook: Hadjar wint F3 Sprintrace na spannend gevecht met Martins

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden