Mick Schumacher: probleem met sturen kostte ons Q2

mick-schumi

Mick Schumacher zag er in VT3 erg snel uit, toch lukte het hem niet om in Q2 te komen. Dit zou komen door een probleem met het sturen en dus bleef het bij een P19 voor de Duitser. Zijn teamgenoot, Kevin Magnussen, bleef ook steken in Q2. Hij start morgen vanaf P17.

Het leek voor Mick Schumacher een prachtige kwalificatie te worden. Helaas gooide een probleem met het sturen roet in het eten voor de Haas-coureur. Hierdoor moet hij het doen met een negentiende startpositie. 

Problemen

De afgelopen raceweekenden zijn niet probleemloos verlopen voor Schumacher. Tijdens de race in Canada viel hij door motorproblemen uit en nu heeft hij problemen met zijn stuur. "We hadden een probleem met de auto. Er was iets niet helemaal juist met het sturen. Dat is het laatste wat je wil zeker in deze veranderende baancondities", aldus Schumacher tegenover F1.com. Het is voor het team noodzakelijk om het probleem te analyseren voor de race van morgen. "We zijn nog steeds aan het analyseren wat er nou precies fout ging. Het was een grote reden voor waarom we niet doorgingen naar Q2."

"Ik kijk er naar uit"

Voor Schumacher maakt het niet uit wat voor weer het is tijdens de race, al is er regen, wind of zon. "Ik ben er klaar voor om in elke soort weersomstandigheden te racen. De auto voelt namelijk goed aan", vertelt Schumacher. Dit komt omdat hij Silverstone een leuke baan vindt om op te racen. "Het is leuk om op Silverstone te rijden en het maakt dan niet uit wat het weer doet. Dus ik kijk er naar uit."

Lees ook: Carlos Sainz: pole position kwam als een verrassing

Lees ook: Max Verstappen: Q3 was een loterij

Lees ook: Charles Leclerc: teleurgesteld, maar blij voor Sainz

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden