Charles Leclerc: teleurgesteld, maar blij voor Sainz

Charles Leclerc Azerbeidzjan vrije training

Charles Leclerc is teleurgesteld in zijn kwalificatie. De Monegask start morgen vanaf P3. Door een spin in de laatste ronde greep hij naast pole position en moest hij hem afgeven aan zijn teamgenoot, Carlos Sainz.

De laatste rondes van Q3 verliepen niet vlekkeloos voor Charles Leclerc. Hij grijpt niet alleen naast pole position, maar start zelfs achter zijn rivaal, Max Verstappen. Leclerc gaat er alles aan doen om weer in te lopen op Verstappen in het wereldkampioenschap. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Teleurstelling

Een aantal races gaat het niet zoals Leclerc wil. In Canada vanaf achteren starten en nu door het weer naast pole grijpen. Hij is teleurgesteld, maar ook wel blij dat zijn teamgenoot, Carlos Sainz, vanaf pole position start. "Ik ben teleurgesteld, maar blij voor carlos. Ik spinde in de laatste ronde dus ik had geen kans meer op pole position", aldus Leclerc tegenover F1.com. Toch vindt Leclerc P3 een goede uitgangspositie en denkt hij dat hij, mede door de goede pace, kans maakt op de overwinning. "Hopelijk kunnen we alles samenvoegen morgen, want P3 is een goede uitgangspositie. Ik denk dat de pace er is dus als het een zuivere race is komt het goed."

Strategie belangrijk

Silverstone is de afgelopen races een lastig circuit geweest als het aan komt op banden. Met de nieuwe banden moet daar een einde aan zijn gekomen en Leclerc verwacht dan ook niet dat bandendegradatie een probleem gaat vormen. "De bandendegradatie was de afgelopen races geen probleem voor ons, dus ik verwacht dat dat hier ook niet zo gaat zijn", aldus Leclerc. Ook laat hij weten dat de strategie cruciaal is voor de race. De timing van de pitstop(s) gaat dan ook erg belangrijk zijn. "De strategie gaat morgen belangrijk zijn. We zitten namelijk tussen één- en tweestoppers in. Het gaat dan ook interessant worden wie op welke strategie zit."

Lees ook: Carlos Sainz: pole position kwam als een verrassing

Lees ook: Max Verstappen: Q3 was een loterij

Lees ook: Oppermachtige Jamie Chadwick wint W series race in Silverstone

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden