03-Liam-Lawson-Dan-Ticktum-Oscar-Piastri-C-Formula-Motorsport-Limtied

Liam Lawson heeft de sprintrace in Monaco weten te winnen. De coureur van het team van Hitech finishte voor Dan Ticktum en Oscar Piastri die respectievelijk als tweede en derde over de streep kwamen. 

In een nat Monaco ontbrak Marcus Armstrong vooraan omdat hij onderweg naar de grid een probleem had met zijn auto. Hij moest vanuit de pitstraat beginnen waardoor er niemand vanaf de eerste plek op de grid startte. Tijdens de start wist Piastri de leiding over te nemen van Lawson. De Australiër had een betere start omdat hij aan de drogere kant van de baan mocht starten en wist Lawson aan de binnenkant te passeren.

Piastri wist echter niet weg te rijden bij zijn rivaal en moest in de beginfase continu in zijn spiegels kijken. In de vijfde ronde lukte het Lawson om Piastri aan de binnenkant in Rascasse te passeren en de leiding weer over te nemen. Ticktum kwam iedere ronde steeds dichter bij Piastri. Op de helft van de race dook de Brit uit de tunnel aan de binnenkant van Piastri en nam daardoor de tweede plek van hem over. De 21-jarige Ticktum leek daarna ook nog een gooi te kunnen doen naar de overwinning, maar bleek in de eindfase toch snelheid tekort te komen.

De Nederlander Richard Verschoor reed een prima race en wist zich met de zevende stek knap de punten in te rijden. Bent Viscaal botste in de slotfase tegen David Beckmann aan en kon daardoor geen punten scoren in Monte Carlo.

https://twitter.com/Formula2/status/1396001798587129857

Lees ook: Zhou wint eerste race Formule 2-weekend Monaco

Lees ook: Discussie over flexibele achtervleugel laait opnieuw op

Lees ook: NENT-topman heeft ambitieuze plannen met F1-uitzendingen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden