FE: Vierde plaats voor De Vries in Berlijn, Da Costa wint

01_130624MS1_4323

Nyck de Vries heeft in de eerste van zes races in Berlijn de vierde plaats veroverd. Het betekent voor De Vries zijn beste resultaat uit zijn carrière in de Formule E. Felix da Costa domineerde de race en kwam ruim voor zijn achtervolgers als eerste over de meet. 

Vanwege het coronavirus kwam er een einde aan het Formule E-seizoen, met nog een aantal races in het vooruitzicht. In Azië kon er niet meer geracet worden en daarom besloot de leiding, dat er zes finales worden gehouden op drie verschillende layouts van het Tempelhof circuit.

De Vries reed een sterke race en had een aantal mooie gevechten met André Lotterer, Sebastien Buemi en Sam Bird. Da Costa hoefde alleen tijdens de herstarts even in zijn spiegels te kijken. De Portugees stond daarnaast geen enkel moment onder druk en reed onbedreigd naar de overwinning.

Robin Frijns had minder geluk in Berlijn. De Nederlander kreeg een zetje van Maximilian Günther toen hij de aanval inzette en kwam hard in de muur. Frijns probeerde de race te hervatten, maar zijn auto had daarvoor te veel schade.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen