Felipe Massa ziet het somber in voor Ferrari

door Patrick Wuite
Leclerc auto Paul Ricard

Oud-Ferrari-coureur Felipe Massa denkt dat zijn oude team het rijderskampioenschap wel kan vergeten.  Ferrari heeft volgens hem te veel fouten gemaakt in de eerste seizoenshelft. Wel is de Braziliaan complimenteus over Max Verstappen die het geweldig doet en de titel verdient. 

Het jaar begon zo mooi voor Ferrari met een zege in Bahrein en een zege in Australië. Na de overwinning van Leclerc in Melbourne lag hij zelfs 46 punten voor op Max Verstappen. Hoe anders is het beeld nu na de Grand Prix van Hongarije. Verstappen staat fier bovenaan in het kampioenschap en heeft een reusachtig gat van maar liefst 80 punten naar de Monegask en met nog negen races voor de boeg, wordt het een lastig verhaal voor Ferrari en Leclerc om het om te draaien. Onmogelijk denkt Felipe Massa, die zelf elf races wist te winnen in dienst van Ferrari en in 2008 de vice kampioen werd. 

"Ze hebben zo vaak de verkeerde beslissing genomen en betrouwbaarheidsproblemen gehad en daardoor kunnen ze de titel wel vergeten. Ze hebben zoveel zeges weggegooid hierdoor. En dat is ontzettend jammer voor de sport, want het kwaad is nu al geschied", vertelt Massa aan Sky Sports F1.

Charles Leclerc na afloop Silverstone

Verstappen

"Dat neemt echter niet weg dat Max Verstappen gewoon briljant bezig is en het kampioenschap echt verdient", besluit de oud-Formule 1-coureur. 

Lees ook: Domenicali: Vettel blijft mogelijk betrokken bij Formule 1

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik kom sterker terug

Lees ook: Toto Wolff: We moeten voorzichtig blijven

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden