Toto Wolff: We moeten voorzichtig blijven

toto wolff mercedes

Volgens Toto Wolff moet Mercedes voorzichtig blijven over de verwachtingen. Door de lage temperaturen op de Hungaroring werkte de Mercedes auto van Lewis Hamilton en George Russell optimaal. Dit laat Wolff weten aan Motorsport.com.

Mercedes beleefde tijdens de Grand Prix van Hongarije hun beste weekend van dit seizoen. Met een pole position voor George Russell en een dubbel podium op de zondag. Toch vindt Toto Wolff dat Mercedes voorzichtig moet zijn over de verwachtingen. De auto werkte optimaal door de lage temperaturen op de zaterdag en zondag, maar of dat tijdens de Grand Prix van België ook zo gaat zijn is onzeker. 

Fantastisch weekend

Tijdens de Grand Prix van Hongarije viel alles op zijn plek voor het team van Mercedes. Op zaterdag wist George Russell al pole position te veroveren en op zondag eindigde beide coureurs, naast Max Verstappen, op het podium. Toch blijft Wolff waakzaam over de verwachtingen die ze stellen. "Ik denk dat we op moeten passen dat het niet specifiek voor Boedapest is dat we gewoon in het perfecte window eindigden. Naar mijn mening missen we nog steeds iets ten opzichte van de teams vooraan", aldus Wolff. Die, ondanks de slechte strategie van Ferrari, zag dat ze toch nog wat miste ten opzichte van Ferrari. "Je zag in de race dat Leclerc op de juiste band nog steeds dominant is, maar we zitten nu in ieder geval in dezelfde race."

hamilton hongarije 2022

"Niet dichtbij genoeg"

Ondanks dat het weekend in Hongarije het beste weekend van Mercedes dit seizoen was, heeft Wolff niet het gevoel dat ze nu dichterbij Red Bull en Ferrari liggen. "Ik weet het niet. Ik wil ik niet zeggen dat we nu ineens weer meedoen in het spel en races kunnen winnen, want ik denk niet dat dit het geval is. We moeten voorzichtig blijven", vertelt Wolff. Die denkt dat het goede resultaat op de zondag mede kwam door het goede resultaat op zaterdag. "Ik denk dat we zaterdag goed geland zijn in Hongarije en daar hebben we op zondag de vruchten van geplukt. Maar ik denk niet dat we dicht genoeg bij Ferrari en Red Bull staan om echt met ze te vechten. We leren veel en het is belangrijk om soms ook verkeerd te zitten."

Lees ook: F1 aan Tafel: Overwinning Verstappen één van zijn beste

Lees ook: Alexander Albon tekent meerjarig contract bij Williams

Lees ook: Christian Horner: Gesprekken met Sebastian Vettel gehad

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden