F1 aan Tafel: Overwinning Verstappen één van zijn beste

door Coert Gillissen
max verstappen hongarije 2022

De overwinning van Max Verstappen in Hongarije is één van zijn beste, volgens de gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Na een mislukte kwalificatie reed Verstappen knap van de tiende naar de eerste plek. 

Verstappen had nog nooit lager dan van P4 een race gewonnen. Volgens Grand Prix Radio-commentator Olav Mol is het op papier dus zijn beste race tot nog toe. "Op de Hungaroring is het ontzettend moeilijk inhalen. Bovendien is het ook niet zo dat er allerlei auto's voor hem uitvielen, hij heeft ze allemaal in moeten halen. Het is echt één van zijn beste ooit. Op snelheid en met kalmte gewonnen." Hoewel de race één van Verstappen's beste is, was hij niet foutloos. Niet voor de eerste keer spinde de wereldkampioen tijdens een race: in Brazilië 2016 en Hockenheim 2019 had hij ook enkele hachelijke momenten die zo maar zijn race konden beëindigen. Mol: "Het bijzondere is dat het niet in tranen eindigt. Hij verliest relatief weinig tijd en de races op Interlagos en Hockenreimring zijn nu al moderne klassiekers. Net als zijn race in Hongarije!"

Hockenheimring finish 2019
Na een spin wint Verstappen de GP van Duitsland in 2019

2022-auto's zijn top

Desondanks had Mol de overwinning van Verstappen niet zien gebeuren in oudere Formule 1-wagens. "Zonder deze reglementen had Verstappen dit ook niet kunnen doen. In het middenveld was er een trein van acht auto's. Vroeger zou dat vanzelf zijn opgebroken, maar nu blijven ze de hele race bij elkaar. Dat is echt geweldig en kon vroeger niet." 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: Alexander Albon tekent meerjarig contract bij Williams

Lees ook: Christian Horner: "Gesprekken met Sebastian Vettel gehad"

Lees ook: Oscar Piastri: "Ik rij niet voor Alpine in 2023"

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen