Alexander Albon tekent meerjarig contract bij Williams

door Steffie van Hamersveld
Alexander Albon in de paddock Spanje 2022

Alexander Albon heeft een nieuw contract getekend en blijft de komende jaren bij het team van Williams. Dat maakt het team woensdag bekend op hun sociale mediakanalen.

Eerder op de dag plaatste Williams al een bericht dat er later vandaag een aankondiging zou plaatsvinden. Er werd op sociale media volop gespeculeerd over wat deze aankondiging kon zijn. Men was vooral in de veronderstelling dat Alexander Albon een nieuwe teamgenoot zou krijgen en namen van onder andere Logan Sargeant en Nyck de Vries werden genoemd als opvolger van Nicolas Latifi.

Speculaties

Iedereen bleek het echter bij het verkeerde eind te hebben en kondigde Williams aan dat Alexander Albon voor enkele jaren heeft bijgetekend bij het Britse team. De Brits-Thaise coureur heeft het, na een jaar afwezigheid uit de Formule 1, uitstekend naar zijn zin bij Williams. Ondanks dat Albon slechts drie punten heeft weten te verzamelen in het huidige seizoen, doen zijn resultaten die van teamgenoot Nicolas Latifi verbleken. Het is dan ook geen verrassing dat Williams Albon langer aan zich wil verbinden.

Grapje

Alexander Albon plaatst direct na de aankondiging zelf ook een bericht op Twitter, waarin hij de draak steekt met de berichten die een dag eerder circuleerden over Alpine en Oscar Piastri.

 

Lees ook: Christian Horner: Gesprekken met Sebastian Vettel gehad

Lees ook: Alpine overtuigd van contract met Piastri

Lees ook: Nico Hülkenberg in actie met Aston Martin op Hungaroring

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden