Alpine overtuigd van contract met Piastri

door Steffie van Hamersveld
oscar piastri alpine qatar 2022

Oscar Piastri weersprak de berichten van Alpine dat hij vanaf aankomend seizoen voor het Franse team zou rijden. Alpine beweert nu echter dat Piastri bij hen onder contract staat en hier niet zomaar onderuit kan.

Alpine maakte op dinsdagavond bekend dat Oscar Piastri vanaf aankomend seizoen het stoeltje naast Esteban Ocon zou krijgen. Even later kwam er echter een statement op sociale media naar buiten, waarin Piastri zelf beweerde dat hij aankomend jaar niet uit zal komen voor het Franse team. Piastri heeft naar eigen zeggen ook geen contract meer met Alpine vanaf 2023, maar volgens teambaas Otmar Szafnauer klopt dit niet. “Wij hebben het recht om hem in te zetten. Wij hebben voorrang”, aldus Szafnauer tegen Motorsport.com.

Advocaten

Wanneer beide partijen het niet eens worden, kunnen zij naar het F1 Contracts Recognition Board stappen. Deze club van onafhankelijke advocaten zal de contracten onder de loep nemen, om te zien welk van beide partijen gelijk heeft. Het team van Alpine heeft al aangekondigd hiertoe bereid te zijn. Wanneer Alpine haar gelijk zal krijgen is het echter de vraag of dit een goede basis is voor zowel team als coureur om de samenwerking aan te gaan in de Formule 1.

Lees ook: Nico Hülkenberg in actie met Aston Martin op Hungaroring

Lees ook: F1 aan Tafel: Leclerc laakt hardheid

Lees ook: Oscar Piastri: Ik rij niet voor Alpine in 2023

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden