F1 aan Tafel: Leclerc laakt hardheid

Binotto en Leclerc na uitvalbeurt - Frankrijk 2022

De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, reageren in de laatste aflevering op de nieuwste strategische flater van Ferrari. In Hongarije zette Ferrari Charles Leclerc op de harde band, terwijl voor de race al bleek dat die band totaal niet werkte. 

Daar kan Leclerc zelf ook op aangekeken worden, volgens Grand Prix Radio-commentator Olav Mol: "Max Verstappen zegt in de rondes naar de grid al dat de harde band niet werkt. Daarop besloten ze op het laatste moment van strategie te wisselen. Ook Carlos Sainz eist later in de race dat hij de zachte band krijgt. Bij Leclerc hoor je dat niet, terwijl hij juist zulke dingen moet afdwingen." Door coureur en ondernemer Bas Schothorst komt dat omdat Leclerc ervaring en talent mist, maar Mol acht een gebrek aan hardheid waarschijnlijker. "In deze situaties moet je afdwingen dat je niet op die band wordt gezet."

ferrari silverstone circuit

'Ferrari had beter moeten weten'

Desondanks moeten de strategen van Ferrari lang in de spiegel kijken, volgens vaste kracht bij Grand Prix Radio Frans Verschuur: "Het team had moeten zien dat de witte band niet werkte. Magnussen reed een korte stint op die band en wilde er zo snel mogelijk vanaf en de Alpine's vielen door het klassement heen nadat ze op de harde band werden gezet." Mol denkt dat er een onterecht stukje hoogmoed bij Ferrari schuilt. "Wij gaan ons niet meten aan een Haas of een Alpine, wat bij hen niet lukt zal bij ons vast wel lukken!" En met die mindset wordt Ferrari niet kampioen, aldus Verschuur: "Dan heb je nog zo'n goede auto en nog zulke goede coureurs, zo win je niet." 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: Alpine bevestigt Oscar Piastri als coureur in 2023

Lees ook: Oscar Piastri: "Ik rijd niet voor Alpine in 2023"

Lees ook: Alpine hoorde van vertek Alonso via persbericht Aston Martin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden