Alpine bevestigt Oscar Piastri als coureur in 2023

Oscar Piastri in Melbourne 2022

Oscar Piastri rijdt vanaf 2023 voor Alpine, zo heeft het team dinsdagavond bekend gemaakt. De Australische F2-kampioen vervangt Fernando Alonso, die voor 2023 vertrekt naar Aston Martin.

Na het verrassende vertrek van Alonso naar Aston Martin, stond reservecoureur Piastri bovenaan de lijst met vervangers. Hoewel Piastri de afgelopen dagen in verband was gebracht met McLaren en dat teambaas Otmar Szafnauer dinsdagochtend nog aangaf geen duidelijkheid te hebben, bevestigde het Franse team dinsdagavond dat Piastri inderdaad zijn kans in de Formule 1 krijgt. 

Alles gewonnen wat er te winnen valt

Piastri heeft in zijn junior-carrière praktisch alles gewonnen wat er te winnen valt. Na het winnen van de Formule Renault Eurocup in 2019, tekende de nu 21-jarige coureur bij het opleidingsteam van Alpine. Het jaar daarop versloeg hij Theo Pourchaire en Logan Sargeant en won hij het Formule 3-kampioenschap. Het jaar daarop won hij ook het Formule 2-kampioenschap, in zijn debuutjaar. Oscar Piastri wordt dan ook als een groot talent beschouwd en fans waren verontwaardigd toen duidelijk werd dat de Australiër geen F1-zitje kon vinden voor het huidige Formule 1-seizoen. In plaats daarvan gaf Alpine hem de functie van reserve-coureur. Het vertrek van Alonso geeft Piastri nu de kans om te laten zien waarom hij in de Formule 1 thuis hoort.

01-Oscar-Piastri-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited-2
Oscar Piastri met zijn team na het winnen van het F2-kampioenschap

Lees ook: Fernando Alonso maakt overstap naar Aston Martin

Lees ook: Alpine hoorde van vertrek Alonso via persbericht Aston Martin

Lees ook: Samenwerking Honda en Red Bull verlengt tot 2025

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden