Alpine hoorde van vertrek Alonso via persbericht Aston Martin

Alpine-Site-version

De teambaas van Alpine, Otmar Szafnauer, hoorde van het vertrek van Fernando Alonso via het persbericht van Aston Martin. Het team was niet op de hoogte van het vertrek van Alonso en had zelfs hoop dat hij zijn contract zou verlengen. Dit laat Szafnauer weten aan Motorsport.com

Het vertrek van Fernando Alonso van Alpine naar Aston Martin valt bij Alpine rauw op het dak. Teambaas Otmar Szafnauer moest er zelfs achterkomen via het persbericht van Aston Martin. Het team wilde de zomerstop gebruiken om te onderhandelen met Alonso. Alpine wilde zelf graag door met de Spaanse coureur, maar hij besloot toch om te vertrekken.

Fernando Alonso op de grid Spanje 2022

Geruchten

Volgens Szafnauer gingen de geruchten al rond in de paddock, maar wilde hij er nog niet aan beginnen dat hij zou vertrekken. "Het persbericht was de eerste bevestiging die ik kreeg. In de paddock gaan allerlei geruchten rond. Ik had geruchten gehoord dat Aston Martin interesse had. Zodra je hoort dat er interesse is, dan weet je dat er waarschijnlijk al gesprekken plaatsgevonden hebben", aldus Szafnauer. Die ondanks de gesprekken er nog alle vertrouwen in had dat hij zou bijtekenen. "Ondanks die gesprekken had ik er vertrouwen in dat we dicht bij een overeenkomst waren. Er is ook niks mis om je te oriënteren. Dus ja, de eerste bevestiging die ik kreeg was het persbericht. Ik had hem er naar gevraagd en hij zei: ‘Nee, nee, ik heb niets getekend’. Dus ik was enigszins in de war.”

Nog niet gesproken

Szafnauer laat weten Alonso nog niet gesproken te hebben. Hij wilde het eerst de fabriek in Enstone laten weten en de pers. Overigens is Alonso op vakantie en onbereikbaar. "k heb hem niet gesproken want hij zit op een boot, ergens bij de Griekse eilanden. Op dinsdagochtend heb ik het personeel in Enstone toegesproken. En het tweede wat ik doe, is met de pers praten. Op maandag heb ik heel wat telefoontjes van andere potentiële rijders gehad", aldus de teambaas van Alpine. Wie naast Esteban Ocon komt te zitten wordt in de loop van het seizoen bekend gemaakt. 

Lees ook: Samenwerking Honda en Red Bull verlengt tot 2025

Lees ook: Circuit Zandvoort behoudt vergunning, Dutch GP gaat door

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Max spint en wint'

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden