Samenwerking Honda en Red Bull verlengd tot 2025

Red-Bull-Honda

De samenwerking tussen Honda en Red Bull wordt verlengd tot het einde van 2025. Eerst liep het contract tot eind 2023, maar door het succes tussen de twee partijen wordt de samenwerking verlengd. Dit laat Red Bull weten via een statement. 

Red Bull nam in 2021 al afscheid van Honda als parter, maar Honda leverde nog wel krachtbronnen aan het team. Die samenwerking zou aflopen eind 2023, maar wordt nu verlengd tot eind 2025. Daarna komen er nieuwe reglementen wat betreft de power unit en neemt Honda definitief afscheid van Red Bull. 

Sergio Perez / Red Bull Racing / Grand Prix Oostenrijk
Foto: Red Bull Racing / Clive Rose / Getty Images

Samenwerking

In 2021 nam Honda afscheid van de Formule 1, maar ze bleven wel onderdeel van de technische afdeling. Zo gaven ze assistentie bij het ontwikkelen van de power units van zowel Red Bull als AlphaTauri. Het contract zou eind 2023 aflopen en zo zou Red Bull moeten leunen op hun eigen powertrains afdeling, maar door het succes van dit jaar wordt het contract verlengd tot eind 2025. Daarna komen er nieuwe reglementen wat betreft de power unit en start Red Bull een samenwerking met Porsche. 

Succes

Dat Honda mede verantwoordelijk is voor het succes van Red Bull blijkt wel. Met een gewonnen wereldkampioenschap van Max Verstappen en nu eerste in het wereldkampioenschap voor coureurs en constructeurs, komt mede door de technische ontwikkelingen van Honda. Dat de samenwerking verlengt wordt tot 2025 leidt tot blijdschap bij Red Bull teambaas, Christian Horner. "De samenwerking tussen Honda en Red Bull is ontzettend succesvol. We zijn dan ook erg blij dat de samenwerking verlengt is tot de nieuwe power unit reglementen", aldus Horner.

Ook Koji Watanabe, Head of Corporate Communications Supervisory Unit, Honda Motor Co., Ltd. en President van Honda Racing Corporation, laat weten tevreden te zijn over de samenwerking. "We hebben besloten Red Bull Power Trains in de Formule 1 te blijven steunen via HRC, na het verzoek van Red Bull om de huidige overeenkomst te verlengen. We willen onze betrokkenheid in de koningsklasse van de autosport gebruiken om onze technologie en arbeidskrachten te ontwikkelen."

Lees ook: Circuit Zandvoort behoudt vergunning, Dutch GP gaat door

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Max spint en wint'

Lees ook: Toto Wolff: Stand in kampioenschap onbelangrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden