Toto Wolff: Stand in kampioenschap onbelangrijk

door Tim Koenders
Wolff 2021

Toto Wolff vindt het behalen van de tweede plaats in het constructeurskampioenschap niet belangrijk. De focus moet volgens de teambaas liggen op het winnen van races.

Mercedes lijkt na een moeilijke start van het seizoen de weg naar voren te hebben gevonden. Waar George Russell vanaf het begin af aan constant veel punten pakte is Lewis Hamilton dit de laatste weekenden ook gaan doen. Al zes raceweekenden op rij staat het Duitse team op het podium. De laatste twee races eindigde het team zelfs met beide coureurs op het podium. Door het structureel scoren van een behoorlijk aantal punten staat het team er goed voor in het kampioenschap. Na wederom een tegenvallend weekend voor Ferrari staat Mercedes nog maar dertig punten achter op het Italiaanse team. Toch vindt teambaas Toto Wolff het niet zo belangrijk op welke positie het team eindigt.

Volgend seizoen

“Als je tweede wordt ben je eigenlijk de eerste verliezer. Ik denk persoonlijk dat het niet zoveel uitmaakt of je tweede of derde in het constructeurskampioenschap wordt.” Dat liet de teambaas weten volgens Motorsport.com. "Het is belangrijk dat je de auto zo ontwikkelt dat je op eigen kracht races kan winnen. We moeten kijken hoe we Ferrari en Red Bull volgend jaar kunnen verslaan in plaats van ons druk maken over de positie in het kampioenschap.”

Lees ook: Marc Gené legt strategische keuzes Ferrari uit

Lees ook: Verstappen: We wilden eigenlijk op de harde band starten 

Lees ook: Overzicht: Wie rijdt waar in 2023?

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden