Verstappen: We wilden eigenlijk op de harde band starten

Verstappen met Red Bull monteurs - Hongarije 2022

Max Verstappen zou eigenlijk op de harde band, de Grand Prix van Hongarije hebben gestart. Tijdens zijn ronde naar de grid merkte de Nederlander dat er met de softs al geen beginnen aan was en adviseerde daarom zijn team om niet met de harde banden te gaan rijden. 

Verstappen reed gisteren een bijna perfecte race. Op zijn pirouette na was de Nederlander foutloos. Hoe anders had dat kunnen zijn als hij zijn initiële strategie had gevolgd. Hij en zijn Red Bull Racing strategen plande namelijk om te starten op de hardste compound. Dat vertelt de regerend wereldkampioen tijdens de persconferentie na de Grand Prix van Hongarije. 

Switch

Verstappen krijgt de vraag of de harde band mee werd genomen in de strategie van zijn team, omdat Ferrari de hards wel gebruikten en lieten zien dat deze banden niet werkten. ''De planning was om te starten met de harde band, maar toen ik naar de grid reed met de zachte band was ik al aan het zoeken naar grip. Ik zei, 'we gaan zeker niet starten op de hards.''' Hierbij geeft Verstappen ook zijn team een compliment. ''Ik moet ook de credits geven aan het team, omdat we natuurlijk een strategie hadden gepland met de harde band, maar we dachten van, oké we wisselen naar de soft. We hadden veel vertrouwen om het tij te keren en dat is wat we hebben gedaan.''

Ferrari

De keuze om de harde band te negeren bleek dus achteraf de goede te zijn. ''Ik ben heel blij dat we het hebben gedaan, omdat de harde band heel erg stug was'', zegt Verstappen. ''Je kon het bij Charles [Leclerc] en Carlos [Sainz] zien. Zij gleden veel rond. Dat was nadat we ons hadden bedacht met de zachte band dus daar hebben we daarna niet meer over nagedacht.'' De mannen van Mercedes krijgen dezelfde vraag voorgeschoteld, maar zijn iets korter van stof. Op dezelfde vraag reageer Russell kortweg ''nee''. Dat benadrukt nog maar eens de fout die Ferrari heeft gemaakt afgelopen weekend. 

Lees ook: Olav Mol: Verstappen op weg om titel te verdedigen

Lees ook: Overzicht: Wie rijdt waar in 2023?

Lees ook: Bas Schothorst en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden