BREAKING: Fernando Alonso maakt verrassende overstap naar Aston Martin

door Patrick Wuite
Fernando Alonso Alpine Paul Ricard

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso heeft een contract getekend bij het team van Aston Martin en rijdt de komende twee seizoenen voor het Britse team. Zo heeft de renstal bekend gemaakt.

Dit nieuws komt als een donderslag bij heldere hemel. De verwachting was namelijk dat de Spanjaard zijn contract bij Alpine zou openbreken, maar daar is dus niets van waar. Bij Aston Martin wordt hij de vervanger van Sebastian Vettel, die voorafgaand de Grand Prix van Hongarije zijn vertrek uit de Formule 1 aankondigde, en wordt hij de teamgenoot van Lance Stroll. 

Fernando Alonso is dan ook in zijn nopjes met deze deal. "Ik zag hoe het team systematisch mensen heeft aangetrokken die in het verleden bijzonder succesvol zijn geweest en ik weet dat er een nieuwe veelbelovende fabriek komt in Silverstone. Geen enkel Formule 1-team heeft een duidelijkere visie dat ze willen winnen en dat maakt dit een bijzonder mooie kans voor mij", aldus de Spanjaard. 

Buitenkansje

Lawrence Stroll, de eigenaar van het team, noemt de komst van Alonso een buitenkansje. "Ik ken Fernando al jaren en het is duidelijk dat hij een echte winnaar is. Ik wil de beste mensen samen brengen om competitief te worden in deze sport en deze plannen worden nu gesmeed. Het was daarom logisch om Fernando uit te nodigen op gesprek. Wij hebben dezelfde ambities en waarden en daarom is het logisch dat we nu gaan samen werken", vertelt Stroll.

Lees ook: Carlos Sainz: We waren gewoon niet snel genoeg

Lees ook: Bas Schothorst en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Moeizame Hongaarse GP na schade voor beide Williams

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen