Carlos Sainz: We waren vandaag gewoon niet snel genoeg

Sainz - uit auto - Oostenrijk 2022

Carlos Sainz kijkt gematigd tevreden terug op de Grand Prix van Hongarije. De Spanjaard die de race als tweede begon, viel terug door een slechte strategie. Hij komt uiteindelijk als vierde over de streep.

Carlos Sainz wist op zaterdag knap zijn teamgenoot Charles Leclerc te verslaan. Hij kwam alleen vierenveertig duizendste tekort op George Russell die dankzij een geweldig rondje zijn eerste pole position in zijn carrière pakte. De Spanjaard wist bij de start zijn tweede positie vast te houden en probeerde vanuit daar druk te zetten op Russell.

Slechte pitstop

In ronde achttien ging hij als eerste rijder op de medium band naar binnen. Het was ook nog eens een langzame stop van de Italiaanse renstal, waardoor Sainz de tweede positie verloor aan zijn teamgenoot: "Het zat vandaag niet mee met de pitstops. De eerste pitstop was cruciaal, omdat als we een goede stop hadden gehad we waarschijnlijk voor Russell waren gekomen", laat Sainz weten tegenover F1.com. Tijdens de tweede stint op de mediums reed de 27-jarige coureur langer door, waarna hij de race uiteindelijk op de zachte band eindigt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Hoge bandenslijtage

Het leek erop dat Sainz vandaag niet de snelheid had van Leclerc. Ook op de zachte band kon Sainz de snelheid van Russell en Hamilton niet bijbenen. "We waren vandaag gewoon niet snel genoeg. Er was geen balans in de auto en we hebben vandaag gekregen wat we verdiende." Op de zachtste compound werd Sainz in ronde 63 ingehaald door Lewis Hamilton. Volgens de Madrileen kwam dat omdat hij moeite had met de bandenslijtage."De omstandigheden zorgden ervoor dat we veel meer last hadden van bandenslijtage. Vooral de voorbanden waren na een aantal rondjes al volledig op."

 

Lees ook: Charles Leclerc: Snap niets van bandenkeuzes

Lees ook: Alpine had op meer gehoopt na Hongarije

Lees ook: Moeizame Hongaarse GP na schade voor beide Williams

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden