Charles Leclerc: Snap niets van bandenkeuzes

Leclerc Binotto Frankrijk vrijdag

Charles Leclerc is enorm teleurgesteld na de Grand Prix van Hongarije. De Monegask die als derde de race van start ging, leek lang voor de overwinning mee te kunnen vechten. Strategische fouten zorgden ervoor dat Leclerc uiteindelijk als zesde over de streep komt.

Terwijl Max Verstappen als tiende de race moest aanvangen, begon Charles Leclerc als derde. De Monegask kon doormiddel van een mooie puntenfinish de titelstrijd doen herleven. Helaas liep het voor de Ferrari-coureur vandaag net iets anders.

Gevecht om de leiding

Charles Leclerc kende een redelijke start, hij behield de derde plek en kon vanuit daar in een goed ritme komen. Dankzij een overcut op zijn teamgenoot Carlos Sainz wist Leclerc de tweede plaats te veroveren. Negen rondjes later ging de Ferrari met startnummer 16 ook voorbij aan George Russell en hij pakte de leiding. Toen Max Verstappen in ronde 39 ervoor koos om naar binnen te gaan, reageerde Ferrari gelijk. Het team uit Maranello koos ervoor om hun protegé op de harde band te zetten, terwijl Verstappen en Russell voor de mediums kozen.

Harde band

Op de harde band had Leclerc niet dezelfde snelheid als zijn concurrenten en verloor hij posities aan Russel en tweemaal Verstappen: "De snelheid op de mediums was gewoon goed. Ook op de harde banden hadden we het onder controle, hoewel we veel tijd verloren. Daarna maakte we nog een stop. Het team heeft gewoon niet de juiste beslissingen genomen.", laat Leclerc weten tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Eerste seizoenshelft

Na de derde pitstop van de dag, viel hij nog verder terug tot de zesde plek waar hij uiteindeliik ook de race finisht. Het is tekenend voor de eerste seizoenshelft van de Italiaanse renstal waarin de fouten zich opstapelde. "Vandaag was niet goed, vorige race was ook niet goed. We zijn wel snel, maar we moeten alles bij elkaar zien te krijgen. Het lijkt erop dat er altijd wel iets fout gaat bij ons."

 

Lees ook: Moeizame Hongaarse GP na schade voor beide Williams

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs buiten de punten door strategie

Lees ook: Alpine had op meer gehoopt na Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen