Alfa Romeo-coureurs buiten de punten door strategie

alfa romeo hongarije 2022-5e4b0729

Na een sterke kwalificatie zaterdag is het beide Alfa Romeo-coureurs niet gelukt om in de punten te eindigen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Zowel Valtteri Bottas als Guanyu Zhou laten na afloop van de race weten dat er strategisch niet de juiste beslissingen zijn gemaakt.

"We hadden afgesproken om één-stop te doen, met de medium en harde band. Uiteindelijk werkte de harde band niet zo goed als dat ik dacht dat het zou werken." zegt Bottas tegenover F1.com en Zhou noemt de keuze voor de harde band zelfs "rampzalig voor ons".

Niet consequent genoeg

Voor Bottas werd de wedstrijd vervolgens niet veel beter. Door een technisch probleem moest de Fin vroegtijdig de race verlaten en werd hij zo de eerste en enigste uitvaller in Hongarije. "We zijn niet consequent genoeg." zegt Bottas. "Daar moeten we aan werken. Het zou een nog grotere schande zijn als we opnieuw punten zouden kunnen scoren en dan weer een probleem zouden hebben."

Omslagpunt in Hongarije

Na de mislukte poging op de harde band, wat voor velen in het veld een belemmering bleek, werd Zhou in de laatste fase van de race naar binnen geroepen voor zachte banden. De Chinese coureur kwam niet verder dan P13. "Eigenlijk werkte de band redelijk goed, dus starten op zacht en eindigen op zacht met een twee-stop was een betere oplossing geweest. Maar toch heb ik het gevoel dat ik vandaag een goed gevecht heb gehad." aldus Zhou.

Ondanks de zware zondag kijkt Zhou positief terug op zijn eerste seizoenshelft als rookie. "Het is op en neer geweest. Ik heb veel onvoltooide races gehad vanwege verschillende problemen, maar ik ben gewoon heel blij dat dit weekend een soort omslagpunt is. Ik heb het gevoel dat we terug zijn naar waar we waren voorafgaand aan Silverstone qua pace. We misten een beetje tempo de afgelopen weekenden. Het tempo was er vandaag, alleen de strategie zette ons een beetje terug. Deze dingen gebeuren, maar ik heb het gevoel dat er nog veel meer gaat komen voor de tweede helft."

Lees ook: Max Verstappen: Ik kan het niet geloven

Lees ook: Pierre Gasly blij, Yuki Tsunoda teleurgesteld na Hongarije

Lees ook: Teleurgesteld McLaren na Grand Prix Hongarije

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden