Pierre Gasly blij, Yuki Tsunoda teleurgesteld na Hongarije

Tsunoda Monaco 2022 Clive Rose Getty Images

Het team van AlphaTauri heeft twee coureurs met verschillende gevoelens na de Grand Prix van Hongarije. Waar Pierre Gasly blij is met zijn twaalfde plaats, is Yuki Tsunoda teleurgesteld in zijn prestaties.

Pierre Gasly is overtuigd dat hij het maximale eruit heeft gehaald, vertelde de Fransman aan F1.com. "Ik ben heel blij, zeker omdat ik vanuit de pits startte. Ik heb veel ingehaald. De pace was goed, meer dan dit konden we niet verwachten", aldus een blije Fransman.

Meer nodig

Ondanks een goede race is Gasly niet blij met hoe AlphaTauri ervoor staat. "We moeten echt meer laten zien. McLaren en Alpine staan ver voor ons en soms moeten we met Aston Martin in gevecht. Daar moeten we hard mee aan de slag deze komende zomerstop."

Totaal geen grip voor Tsunoda

Yuki Tsunoda kwam als negentiende en laatste aan de streep. Volgens de Japanner lag dat met name aan het ontbreken van grip. "Ik heb nog nooit zo weinig grip gehad als vandaag. Ik heb eigenlijk nauwelijks echt geracet. De spin was mijn fout, maar ook toen om de auto te stoppen was lastig. Vandaag was het slecht."

Lees ook: Twee verschillende geluiden vanuit Aston Martin na Hongarije

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Sergio Pérez: Middelste stint werkte niet

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen