Sergio Pérez: Middelste stint werkte niet

Perez - Monaco - 2022

Sergio Pérez kijkt met een onvoldaan gevoel terug naar de Grand Prix van Hongarije. De Mexicaan kwam als vijfde over de streep maar had het idee dat er meer in zat.

"Rond het middelpunt van de race zaten we er goed bij", sprak Pérez tegenover F1.com. "We gingen voor een eenstopper, maar dat werkte niet zoals gepland. We konden die tacktiek niet maximaliseren en dat zorgde ervoor dat het niet ging zoals we hadden gehoopt." Uiteindelijk moest de Mexicaan nog een pitstop maken.

Snel einde

Pérez had nog zicht op het podium, maar door de virtual safety car zag hij de kansen daarvoor verdwijnen. "We waren sneller dan Carlos (Sainz red.) en George (Russell red.). Helaas kwam de virtual safety car en die was net iets te lang van kracht. Dat heeft ons pijn gedaan."

Wisselende eerste seizoenshelft

Gevraagd naar hoe hij terugkijkt op de eerste seizoenshelft is Pérez gematigd positief. "We hebben ups en downs meegemaakt. Ik neem positieve punten en negatieve punten mee. In de laatste paar races hebben we wat verloren en dat ga ik na de zomer proberen weer te herstellen." In het WK staat Pérez momenteel derde, vlak achter Charles Leclerc.

Lees ook: Twee verschillende geluiden vanuit Aston Martin na Hongarije

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Kevin Magnussen zet vraagtekens bij wedstrijdleiding: Ze bemoeien zich teveel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen