Kevin Magnussen zet vraagtekens bij wedstrijdleiding: Ze bemoeien zich teveel

Kevin Magnussen in de regen op de grid Imola 2022

Kevin Magnussen is niet te spreken over de manier waarop de Grand Prix van Hongarije is verlopen. De Haas-coureur begon de race als dertiende maar moest noodgedwongen vroeg in de race naar binnen, waardoor hij een verloren race reed en als zestiende finisht. 

De kwalificatie was voor de Deen al niet om over een huis te schrijven, met een dertiende startpositie voor Magnussen lukte het hem opnieuw niet om in Q3 te komen. Hoewel het team Amerikaanse team het er in de race er vaak beter vanaf brengt, lukte dat vandaag niet.

Wedstrijdleiding

Kevin Magnussen had een uitstekende start, de Deen ging voorbij aan Guanyu Zhou en Daniel Ricciardo en sloot achter Sergio Pérez aan op de tiende plek. Wel raakt hij in bocht twee van de openingsronde de McLaren van Daniel Ricciardo waardoor hij lichte vleugelschade oploopt. Zijn loshangende voorvleugel zorgt ervoor dat hij uiteindelijk naar binnen moet: "We moesten heel vroeg naar binnen vanwege de zwart oranje vlag, waar ik nog steeds mijn twijfels over heb waarom ik hem heb gekregen. Dat heeft mijn hele race verpest", laat Magnussen weten tegenover F1.com. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Magnussen vroeg in de wedstrijd een oranje zwarte vlag krijgt. Ook in Canada moest hij vroeg naar binnen naar aanleiding van de meatball.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Haas F1 Team (@haasf1team)

Harde band

Na vijf rondes kwam Magnussen naar binnen om zijn voorvleugel te verwisselen. Daarnaast koos zijn team ervoor om de harde banden onder de Haas VF-22 te zetten. Een tactisch mindere beslissing omdat de hardste compound totaal niet werkte. Twintig rondjes later komt Magnussen naar binnen voor nieuwe mediums. "Na de pitstop kregen we de hards niet aan de praat. Het was voor mij fijn dat we snel naar de gele band gingen en de laatste rondes op die band konden rijden", aldus Magnussen.

 

Lees ook: Max Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Pourchaire wint spannende F2 Feature race

Lees ook: MP Motorsport-coureur Smolyar wint natte F3 hoofdrace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden