MP Motorsport-coureur Smolyar wint natte F3 hoofdrace

door Coert Gillissen
alexander-smolyar-paul-ricard

Alexander Smolyar heeft de hoofdrace van de Formule 3 in Hongarije gewonnen. De coureur van het Nederlandse MP Motorsport reed in natte omstandigheden onbetwist naar zijn eerste overwinning van het seizoen.

Alle coureurs startten op de regenband, omdat de baan s'nachts was nat geregend. Smolyar had een goede start en wist de aanvallen van Zane Maloney en Oliver Bearman af te slaan. Daarna liep de onder neutrale vlag uitkomende Rus vrij gemakkelijk weg van zijn achtervolgers. Een dubbel-overwinning voor MP Motorsport, nadat Caio Collet op zaterdag al de sprintrace op zijn naam schreef.

Problemen voor kampioenschapsleider

Kampioenschapsleider Isack Hadjar vertrok vanaf de tiende positie maar kwam slecht weg. In bocht twee moest de Fransman bovendien een spinnende wagen ontwijken en zakte terug naar de 22ste positie. Hij wist niet terug te komen in de top tien en scoorde dus geen punten. Titelrivaal Victor Martins ging het niet veel beter af. Hij startte als zevende op de grid maar wist slechts één puntje mee te nemen door als tiende te finishen. 

Opmars voor Correa en O'Sullivan

Gedurende de race droogde de baan op. Jean Manual Correa en Zak O'Sullivan grepen hun kans en waren één van de weinige coureurs die durfden te gokken op slicks. En dat betaalde zich fantastisch uit: na de pitstop, vijf rondes voor het einde, reden de twee coureurs buiten de top 20, met een minuut achterstand op de leiders. De slicks waren veel sneller, in de laatste ronde was O'Sullivan bijvoorbeeld maar liefst 15 seconden sneller dan racewinnaar Smolyar. O'Sullivan finishte uiteindelijk als vierde, Correa kwam als zesde over de streep.

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Hongarije: VT3 en Kwalificatie

Lees ook: Verstappen over P10: "Er kan nog van alles gebeuren"

Lees ook: Mooie uitgangspositie voor Alpine tijdens Grand Prix van Hongarije

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden