Mooie uitgangspositie voor Alpine tijdens Grand Prix van Hongarije

Alpine 2022 Spanje

Alpine zal tevreden terugkijken op de kwalificatie in Hongarije. Met beide auto’s in de top zes, biedt dit mogelijkheden voor de strategie en is een dubbele puntenfinish binnen handbereik. “Het ziet er goed uit en we lijken snel”, zegt Fernando Alonso tegen F1.com.

Fernando Alonso had naar eigen zeggen een geweldige zaterdag. "Zowel in natte als droge condities waren we sterk", zegt de Spanjaard. Wel liet hij zich tijdens de kwalificatie even verrassen door de wind. Alonso kon hierdoor in Q3 niet zijn beste tijd uit Q2 verbeteren.

Laatste run

De winnaar van vorig jaar, Esteban Ocon, is ook tevreden met zijn behaalde resultaat. "Ik race graag op dit circuit. Alles kwam heel mooi samen in de laatste run", zegt de Fransman. Wel noemt Ocon het jammer dat Lando Norris net voor hem en zijn teamgenoot start. "Het is jammer dat hij voor ons staat, maar hij was gewoon te snel vandaag."

 

Goed resultaat voor het team

Beide coureurs van Alpine zijn erop gebrand een goed resultaat neer te zetten tijdens de race. "Strategie kan ons nu helpen. We willen punten scoren met beide auto's", zegt Ocon. Ook teamgenoot Alonso heeft vertrouwen in de race: "We lijken erg snel, dus morgen willen we het resultaat maximaliseren."

 

Lees ook: Lewis Hamilton: Jammer dat we niet beiden vooraan starten

Lees ook: Frustrerende kwalificatie voor Latifi

Lees ook: Sergio Pérez: Hopelijk kunnen we morgen goede punten binnenhalen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden