Frustrerende kwalificatie voor Latifi

door Gijs Leuvenink
Nicholas Latifi Frankrijk

Nicholas Latifi beleefde in Hongarije een frustrerende zaterdagmiddag. Waar de Canadees in de derde training nog vooraan de tijdenlijsten stond, kwam hij tijdens de kwalificatie Q1 niet uit. 

Nicholas Latifi staat opnieuw als laatste op de startgrid. De Canadees maakte in de laatste sector een fout en dat gooide roet in het eten om naar de tweede kwalificatieronde te gaan. "Ik weet niet of het een windvlaag was, maar ik verloor ineens daar balans. In de derde training waren we buiten verwachting snel, gisteren in de droog nergens. Regen had ons verder vooruit gebracht."

Upgrades

Latifi is laatste en dat is inclusief de nieuwe updates. "We zijn al een poos achteraan en zelfs de meegenomen upgrades hebben daarbij niet geholpen. Het is wat het is, maar wel frustrerend dat het door een fout van mezelf was", sprak een teleurgestelde Canadees tegenover F1.com.

Lage verwachtingen

Voor de race op zondag heeft Latifi geen bijster hoge verwachtingen. Volgens de Canadees moet het regenen of er moet weer een bijzondere race als vorige keer komen. "Het is lastig, in een normale race waar het droog is komen we veel tekort. Als iemand gaat bowlen zoals vorige keer hier, dan kan het, maar ik verwacht een moeilijke race."

Lees ook: Charles Leclerc: We focussen op onszelf

Lees ook: Sergio Pérez: Hopelijk kunnen we morgen goede punten binnenhalen

Lees ook: Lewis Hamilton: Jammer dat we niet beiden vooraan starten

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen