Charles Leclerc: We focussen op onszelf

Leclerc - Qatar

Charles Leclerc eindigt als derde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. Volgens de Monegask had hij problemen met zijn banden. "Hopelijk hebben we een betere zondag", aldus Leclerc tegen Naomi Schiff.

Gedurende de kwalificatie moest Leclerc zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot. Uiteindelijk was het Russell die roet in het eten gooide voor een front-row lockout voor Ferrari. Wanneer Leclerc gevraagd wordt of het troost biedt dat zijn titelrivaal slechts als tiende mag starten antwoordt hij: "We focussen vooral op onszelf." Al lijkt zijn lach te verraden dat hij hier absoluut content mee is.

Problemen met de banden

Volgens Leclerc had hij gedurdende de kwalificatie problemen met zijn banden. "Ik had last van inconsistenties om de banden in het juiste window te krijgen." Naar eigen zeggen was het lastig om een rondje aan elkaar te knopen. Volgens de Monegask heeft zijn bolide absoluut de snelheid om morgen verder naar voren te kunnen vechten. "Daar gaan we op focussen en hopelijk hebben we een betere zondag", sluit hij af.

Lees ook: George Russell over eerste pole position: Een geweldig gevoel

Lees ook: Sainz: Ik denk dat we de snelheid hebben om te winnen

Lees ook: Russell op pole position, Verstappen tiende

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen