George Russell over eerste pole position: Een geweldig gevoel

george russell melbourne

George Russell pakt de eerste pole position van zijn Formule 1-carrière. Volgens de Brit kwam dit totaal onverwacht na een slechte vrijdag. "Ik kwam over de lijn en zag op het scherm dat ik P1 had, dat was een geweldig gevoel", verklaart Russell na de kwalificatie tegenover Naomi Schiff.

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie wisten beide Mercedes-coureurs hun bolides op de eerste en tweede plaats te zetten. In Q3 plaatste Russell zijn Mercedes al tussen beide Ferrari's in. Het beloofde een spannende laatste run te worden en de Brit wist een perfecte ronde neer te zetten. "Bocht één voelde goed, bocht twee voelde goed, de rondetijd werd steeds beter."

Onverwacht

Volgens Russell had hij zelf op vrijdag een erg slechte dag, maar heeft het team heel hard gewerkt richting de kwalificatie. Of Mercedes nu terug aan de top is weet Russell niet zeker: "We moeten nog begrijpen waar dit resultaat vandaan kwam, maar worden er geen punten uitgedeeld in de kwalificatie."

Racepace

Volgens de Mercedes-coureur zit het met de racepace wel goed. Wel merkt hij op dat Ferrari er ook erg snel uit zag op de vrijdag. "Het was een speciale dag vandaag, maar morgen gaan we er ook vol voor", sluit Russell af.

Lees ook: Sainz: Ik denk dat we de snelheid hebben om te winnen

Lees ook: Russell op pole position, Verstappen tiende

Lees ook: Alice Powell wint verrassend W series race in Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden