Alice Powell wint verrassend W series race in Hongarije

Alice Powell

Alice Powell wint de zesde W Series-race van het seizoen. De Britse-coureur begon vanaf pole position in Hongarije en gaf haar eerste plek niet meer uithanden. Jamie Chadwick wordt voor het eerst dit seizoen tweede. Beitske Visser wordt derde en maakt het podium compleet.

Alice Powell begon de achter de safetycar startende race voor het eerst dit seizoen vanaf pole position en kende een goede start. Beitske Visser startend vanaf de tweede positie hield haar positie in de openingsronde. De tweede volledig Spaanse startrij bestond uit Nera Marti en Marta Garcia. De jonge Nera Marti spinde bijna in de opwarmronde op een opdrogende Hungaroring. Tijdens de race gaat het niet veel beter, de Quantfury-coureur wordt aangetikt in de openingsronde, valt terug en rijdt een verloren race. Marta García wordt uiteindelijk vijfde.

Inhaalrace

Kampioenschapsleider Jamie Chadwick begon als vijfde aan de race, maar wist makkelijk een weg naar voren te vinden. Na vier rondes reed ze al op de derde plek en probeerde ze ook Beitske Visser voorbij te gaan. Doormiddel van een late inremactie van Chadwick in bocht 1 moet de Nederlandse zich gewonnen geven. De Engelse ligt op dat moment tweede en gaat jagen op Alice Powell, om zo haar achtste W Series overwinning op rij binnen te halen. De nummer zeven in het kampioenschap hield rondelang Jamie Chadwick achter zich waardoor ze als eerste over de streep komt in Boedapest. Powell wint haar eerste race sinds Zandvoort 2021. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by W Series (@wseriesracing)

Kampioenschap

Er komt een eind aan de winstreeks van Jamie Chadwick. De tweevoudig wereldkampioen in de W Series is dit seizoen ongenaakbaar. Elke race die de vrouw uit Bath van start ging dit seizoen wist ze ook te winnen, daar komt met de tweede plaats in Hongarije een eind aan. Dankzij haar indrukwekkendereeks is de voorsprong van Chadwick in het kampioenschap enorm. Chadwick heeft dit seizoen 143 punten weten te verzamelen, 78 punten meer dan de nummer twee in het kampioenschap Beitske Visser die haar eerste podium van het seizoen wist te pakken.

 

Lees ook: Latifi rijdt snelste tijd in natte VT3 in Hongarije

Lees ook: Caio Collet wint spectaculaire F3 sprintrace in nat Hongarije

Lees ook: Fernando Alonso: Gaan er met tien minuten uitkomen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden