Caio Collet wint spectaculaire F3 sprintrace in nat Hongarije

Caio Collet F3 coureur

Caio Collet wint de Formule 3 sprintrace in Hongarije. De MP Motorsport-coureur wint zijn eerste race op een natte Hungaroring. Franco Calopinto rijdend voor Van Amersfoort Racing wordt tweede gevolgd door nummer Kush Maini die een volledig Nederlandse constucteurspodium compleet maakt.

Op een regenachtige baan in Boedapest begint de Formule 3 debutant Oliver Goethe vanaf pole aan de rollende start van de sprintrace. Achter hem staat Franco Colapinto die in de eerste bocht gelijk de leiding pakt. De vanaf de derde plek startende nummer twee in het wereldkampioenschap Isack Hadjar weet in de openingsronde ook voorbij te gaan aan Goethe, waarmee hij tweede ligt in de openingsfase. Door een incident in de openingsronde achterin het veld, komt de safetycar niet voor het laatst vandaag de baan op. 

Gevecht om de leiding

Bij de herstart in ronde 6 weet Caio Collet zich naar voren te werken. De Braziliaan gaat buitenom bij Red Bull-Junior Isack Hadjar en raakt daarna verwikkeld in een mooi gevecht om de leiding met Franco Colapinto. De Argentijn van Van Amersfoort Racing verdedigt hard en weet de leiding te behouden, ook omdat voor de tweede keer vandaag de safetycar op de baan komt. Bij de tweede herstart van de race weet Colapinto met moeite opnieuw de leiding te behouden. Enkele rondes later moet de MP Motorsport-coureur aan de binnenkant van bocht drie Colapinto voorbij laten gaan en ligt Collet aan de leiding. Uiteindelijk komt de Alpine-junior met een voorsprong van bijna negen seconde over de finish. Ook rijdt hij de snelste raceronde waardoor hij een extra punt aan zijn totaal mag bijschrijven.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Formula 3 (@fiaf3)

Teamgenoten raken elkaar

In ronde 15 van de race maakt Isack Hadjar een fout. Hij gaat wijd in bocht zes en verliest drie posities. MP Motorsport-rijder Kush Maini profiteert van de fout en pakt zijn eerste podium van het seizoen. Ook Artur Leclerc en Jak Crawford pakken posities door de fout. De Prema-coureurs vechten in de slotfase van de wedstrijd om de vierde plek.In de laatste ronde probeert Arthur Leclerc in een gevecht om de vierde plek Jak Crawford in te halen. Er is geen ruimte voor de inhaalactie en de Mongegask elimineert Crawford en zelf zakt hij ook terug naar de twintigste plek. Hierdoor wint Isack Hadjar de vierde plek terug waardoor hij goede zaken in het kampioenschap doet.

Kampioenschap

Met een vierde plek doet Isack Hadjar goede zaken in het wereldkampioenschap. Hij heeft nu 105 punten op zijn naam staat en neemt de leiding in het kampioenschap over van Victor Martins die als zesde finisht. Het gat tussen de twee Fransen bedraagt slechts één punt in het voordeel van Hadjar.

 

Lees ook: Fernando Alonso: Gaan er met tien minuten uitkomen

Lees ook: Hülkenberg: Mercedes gaat voor overwinningen meedoen

Lees ook: Nieuwe vleugel Aston Martin bezorgd onrust in paddock

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden