Hülkenberg: Mercedes gaat voor overwinningen meedoen

hulkenberg-saoedi-arabie-22

Voormalig Formule 1-coureur Nico Hülkenberg verwacht dat Mercedes dit seizoen al het gat met de concurrentie gedicht heeft. Red Bull en Ferrari moeten volgens de Duitser vrezen dat er nog een concurrent bij komt voor de winst.

Mercedes heeft dit seizoen een moeilijke start gehad. Het team vocht ruim achter de teams van Ferrari en Red Bull en kon eigenlijk alleen scoren wanneer één van deze teams iets lieten vallen. De laatste paar weken zet de Duitse renstal stapjes naar voren en lijkt op pace ook steeds dichterbij te komen.

Sterker Mercedes

Op zijn LinkedIn-pagina schreef Hülkenberg een column waarin de Duitser Mercedes prees. "Ik denk dat Mercedes dit seizoen al dichtbij gaat komen. Ze werken hard om het gat te dichten richting de teams van Red Bull en Ferrari. In Silverstone waren ze al dichtbij de winst en in Frankrijk scoorden ze hun eerste podium."

Mercedes 2022 wagen uitrol

Competitief veld

Naast deze ontwikkeling ziet Hülkenberg ook dat het hele veld dichter bij elkaar zit dan daarvoor. "Het is allemaal dichter bij elkaar nu in het veld. Ook zien we dat er minder coureurs op een rondje gezet worden. Er wordt meer aangevallen en er is bij een inhaalactie ook ruimte voor een tegen aanval. Ook de kwalificatie is spannend en brengt soms spectaculaire resultaten voort. 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Hongarije: VT1 & VT2

Lees ook: Charles Leclerc: Titel is nog steeds mogelijk

Lees ook: Charles Leclerc snelste coureur op vrijdag, Verstappen P4

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen