Hero or Zero: Grand Prix van Hongarije: VT1 & VT2

Daniel Ricciardo in de McLaren tweede testdag Barcelona 2022

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Hongarije, met een snel McLaren en de neerwaartse spiraal van AlphaTauri.

Hero

McLaren

En ineens zijn ze daar weer, de McLarens. In beide trainingen waren zowel Lando Norris als Daniel Ricciardo comfortabel in de top tien te vinden. In de tweede waren zelfs beide heren in de top vijf. Met name Lando Norris laat goede dingen zien en kwam tot een tweede tijd in de tweede training. Het is lang geleden dat de renstal uit het Britse Woking zich zo ver vooraan kon melden tijdens een raceweekend. Dit lijkt dus een mooi weekend te gaan worden voor McLaren en zijn fans.

Sebastian Vettel

In het weekend dat je aankondigt volgend jaar niet meer te racen en dan zo het weekend in knallen, het is bewonderenswaardig. In de eerste training miste Vettel op vijf duizendste de top tien en in de tweede zette de Duitser de zevende tijd neer. Onder andere Sergio Pérez en George Russell liet hij achter zich. Ook teamgenoot Lance Stroll, die in de eerste training nog op zijn hielen zat, moest bijna een halve seconde toegeven. Een goed begin is het halve werk Seb!

Zero

AlphaTauri

Al weken komen de mannen van AlphaTauri er nauwelijks aan te pas. Ook de vrijdag in Hongarije kan daar aan toegevoegd worden. In beide trainingen hadden zowel Pierre Gasly als Yuki Tsunoda het erg lastig en was de top tien, toch wel het doel van de Italiaanse renstal, uit zicht. In Azerbeidzjan scoorde AlphaTauri voor het laatst punten met Gasly en dat is toch al vier races geleden. Tsunoda moet nog langer terugkijken voor zijn punten, die in Spanje voor het laatst bijgeschreven werden. Er moet een tandje bij willen ze dit weekend punten gaan halen, want de start is niet veelbelovend. De voorspelde regen voor de kwalificatie kan daar een redding voor zijn.

Mercedes

Vol goede moed gingen de mannen van Mercedes vorig weekend naar Frankrijk in de hoop het gat met Red Bull en Ferrari gedicht te hebben. Dat gat was er nog wel, maar in de race scoorden ze goed. Dit weekend willen de Silberpfeile die lijn doortrekken, de vrijdag laat echter een totaal ander beeld zien. Er lijkt weer meer porpoising-problematiek opgetreden te zijn en ook de gaten naar de Ferrari's en de Red Bull van Verstappen zijn groot. Voor Mercedes is het even terug naar het honk om te kijken waar nog wat te halen valt, anders kan het wel eens een teleurstellend weekend worden.

Lees ook: Charles Leclerc: Titel is nog steeds mogelijk

Lees ook: Charles Leclerc snelste coureur op vrijdag, Verstappen P4

Lees ook: Carlos Sainz snelste in VT1, gevolgd door Verstappen en Leclerc

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden