Charles Leclerc: Titel is nog steeds mogelijk

charles leclerc spanje

Charles Leclerc denkt nog steeds kans te maken op de wereldtitel. Door een verandering in de set-up tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, heeft Ferrari een stap gemaakt en denkt de Monegask dat de kansen op een wereldtitel nog niet verkeken zijn.

Na de sprintrace in Oostenrijk waar Charles Leclerc tweede werd heeft zijn team de nodige veranderingen aan de auto gedaan. De wijzigingen  aan de Ferrari F1-75 hielpen; de volgende dag won de Italiaanse renstal de race op de Red Bull Ring, waarmee hij de titelstrijd nieuw leven leek in te blazen. Twee weken later ging het mis voor de Ferrari-coureur. Op het circuit van Paul Ricard reed Leclerc op kop, maar in ronde 18 brak de achterkant van de Ferrari met startnummer zestien uit en belandde hij in de muur. Opnieuw een nulscore voor een coureur van het team uit Maranello.

Beter op zondag

Wat nou de specifieke veranderingen aan zijn auto zijn wil Leclerc niet vertellen, maar dat de auto beter is dan voor Oostenrijk is duidelijk. "De auto is sterk. Met name in onze snelheid op zondag en het managen van de banden hebben we sinds Oostenrijk grote stappen gemaakt." In de eerste vrije training  van de Grand Prix van Hongarije mist Leclerc nog snelheid. Hij finisht tijdens VT1 als derde achter zijn teamgenoot Carlos Sainz en Max Verstappen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Titelkansen

Desondanks het tot nog toe ongelukkig seizoen voor Ferrari en Leclerc, gelooft de Ferrari-protegé nog steeds in de wereldtitel: "We hebben op dit moment de snelheid om het kampioenschap te winnen. Het moet allemaal goed vallen", laat Leclerc weten tegenover Motorsport.com. "We hebben dit jaar veel punten weggegooid, we proberen er van te leren en ik geloof dat als wij alle races winnen wij aan het einde van het jaar kampioen zijn." De regerend wereldkampioen Max Verstappen leidt het kampioenschap met 233 punten, 63 punten meer dan zijn voornaamste concurrent Charles Leclerc. 

Lees ook: LIVE VT2 Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Carlos Sainz snelste in VT1, gevolgd door Verstappen en Leclerc

Lees ook: F1 aan Tafel: Max Verstappen is geduldiger geworden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen