Fernando Alonso: Gaan er met tien minuten uitkomen

door Gijs Leuvenink
Fernando Alonso op de grid Spanje 2022

Fernando Alonso verwacht snel tot een nieuwe overeenkomst te komen met Alpine om ook volgend seizoen daar te gaan rijden. De Spanjaard verwacht ook een korte onderhandeling.

"Ik verwacht dat het snel gaat. Ik ga op vakantie ook de teambazen die gaan over de verlengingen, dus het zal via een videoconferentie moeten gaan", aldus Alonso in gesprek met onder andere Motorsport.com. "Wij zijn het denk ik snel eens over de inhoud dus het zou een korte call kunnen zijn. Ik denk dat het wel eens in tien minuten tot een akkoord kan komen."

Tevredenheid 

Alonso ziet het ook als prioriteit om bij Alpine te blijven. "Ik heb het hier naar mijn zin, maar het moet van twee kanten komen. Als we het snel eens zijn wordt het makkelijk, maar als het uitloopt op ellenlange discussies kan het wel eens een lang verhaal worden. Ik ga niemand verplichten wat te doen."

alonso melbourne grand prix

Aston Martin

Op het gerucht dat de Spanjaard in beeld in bij Aston Martin om de met pensioen gaande Sebastian Vettel op te volgen reageert Alonso ook. "Alle opties hou ik open, bij alle teams die nog geen twee coureurs hebben vastgelegd. Hier blijven is mijn wens, we worden steeds sneller."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Hongarije: VT1 & VT2

Lees ook: Charles Leclerc: Titel is nog steeds mogelijk

Lees ook: Charles Leclerc snelste coureur op vrijdag, Verstappen P4

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden