Latifi rijdt snelste tijd in natte VT3 in Hongarije

Nicholas Latifi Frankrijk

Nicholas Latifi heeft de snelste tijd in de derde vrije training van de Grand Prix van Hongarije gereden. Tijdens de verregende training testten de coureurs de inters en full wets uit. Daarbij kwamen ze erachter dat het temperatuur opbouwen in de banden een lastig karwei is.

-- Liveblog gesloten -- 

Update 14.05

Dat was de training. Ze kunnen het bij Williams niet geloven, maar Latifi eindigt de training bovenaan. Bedankt voor het volgen van deze liveblog en we zien je graag terug vanmiddag bij de kwalificatie. Tot dan! 

Update 14.00 

Dat was hem! De natte derde training zit erop. Geloof het of niet, maar Latifi zet de snelste tijd neer in zijn laatste run! Leclerc sluit aan als tweede voor Albon, Verstappen, Alonso, Vettel en Sainz. 

 

Update 13.58

Nog twee minuten te gaan. De meeste coureurs doen nog wat rondes tot aan het einde van de training op de intermediates

 

Update 13.56

We zijn weer onderweg. Nog vier minuten lang kunnen de coureurs hun laatste poging doen om temperatuur op te bouwen in de natweer banden. 

Update 13.52

Als je het zegt, dan gebeurt het ook! Sebastian Vettel staat in de muur! De rode vlag wordt gezwaaid terwijl de tijd doorloopt. Ingaan bocht tien verliest Vettel alle grip en eindigt in de bandenstapels. 

Update 13.50

Het is nu zaak voor de coureurs om informatie te winnen over het natte circuit. Hierbij kun je niet tot het gaatje gaan, omdat een crash nu grote gevolgen kan hebben voor de kwalificatie. 

Update 13.48

Charles Leclerc doet een perfecte piroutte. Bij het uitkomen van bocht drie verliest hij alle grip, laat hij zijn Ferrari 360 graden en zet hij hem weer recht. Knap staaltje autocontrole van de Monegask!

Update 13.45

Het antwoord op de vorige vraag is gegeven. Coureur na coureur klaagt over hoe weinig grip ze hebben op de inters. De snelste tijden van de coureurs zijn dan ook allemaal gezet op de wets

Mercedes heeft tot nu toe een rampdag. Op dit moment staan ze zeventiende en achttiende. Hamilton vraagt dan ook aan zijn engineer of het aan de temperatuur in de banden ligt. Dat blijkt zo te zijn, met name bij de achterbanden. 

Update 13.42

De regen is nu echt aan het afnemen en steeds meer coureurs stappen over op het rubber met de groene rand, de intermediates. Nu kunnen we zien hoeveel sneller dit rubber is tegenover de full wets. De Red Bulls maken nu ook hun weg naar buiten. 

 

Update 13.40

De auto's van Aston Martin hebben het goed naar hun zin in de regen. Vettel staat op dit moment tweede en teamgenoot Stroll houdt plaats acht bezet. Zou het iets te maken hebben met de nieuwe achtervleugel van de groene rakkers? 

Update 13.35

De gele vlag kon niet uitblijven. Pierre Gasly spint zijn Alpha Tauri maar weet uit de muur te blijven. Daar zullen de monteurs van zijn auto blij mee zijn! Bij de chicane van bocht zes-zeven pakt hij teveel kerb waarna alle grip aan de achterkant zoek is. 

Update 13.30

De regen lijkt weer wat af te nemen in Boedapest. Toch is er nog veel stilstaand water op de baan, met name in sector drie. Er moet veel gebeuren in twee uur tijd willen we niet gaan kwalificeren op een natte baan. 

 

Update 13.25

De coureurs lijken met name problemen te hebben met bocht 4. Dat is de snelle knik naar links aan het einde van de eerste sector. Verschillende coureurs hebben we daar rechtdoor zien schieten. 

Update 13.20

Voorlopig houdt Red Bull Racing beide auto's binnen. Zij nemen niet het risico om alvast te proeven van het natte asfalt. 

 

Update 13.15

''Het regent meer nu'', zegt Carlos Sainz. Ook de engineer van Ocon meldt dat er nog meer regen zal vallen. Of het ook nat zal blijven tijdens de kwalificatie blijft gissen. Verschillende coureurs twijfelen ook over het gebruik van de inters

Update 13.10 

De eerste tijden komen binnen doordat meer coureurs zich op de baan begeven. Het lijkt een hele worsteling om de auto op het natte asfalt te houden. Durfal Alonso rijdt als enige coureur op de intermediates

Update 13.05

Dan toch is daar de eerste waaghals die het aandurft om de natte Hungaroring te trotseren. Het is Charles Leclerc die een installatieronde rijdt. Teamgenoot Sainz volgt hem op als tweede coureur op de baan. 

Update 13.03

Zolang niemand naar buiten komt kunnen we het laatste nieuws van Grand Prix Radio doornemen. 

Caio Collet wint spectaculaire F3 sprintrace in nat Hongarije

Fernando Alonso: Gaan er met tien minuten uitkomen

Hülkenberg: Mercedes gaat voor overwinningen meedoen 

Update 13.00 

De lichten zijn op groen: we zijn begonnen, maar er komt nog niemand naar buiten. Is dit een voorboden voor een rustige training? 

Update 12:58

En inderdaad, het regent pijpestelen in Boedapest! Eens zien hoe de teams hiermee omgaan.

 

Update 12:50

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie in Hongarije. 

Er is een hoge kans op neerslag op de Hungaroring. Er worden zelfs onweersbuien voorspeld. Hopelijk verstoort dit niet de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden