Sergio Pérez: Hopelijk kunnen we morgen goede punten binnenhalen

Perez hongarije 2022

Sergio Pérez kwalificeert zich als elfde voor de Grand Prix van Hongarije. Het was een rommelige kwalificatie voor de Mexicaan. "Het was erg ongelukkig allemaal", aldus Pérez tegenover F1.com.

Het was niet de beste zaterdag voor Sergio Pérez. In het eerste deel van de kwalificatie kwam hij slechts tot de dertiende positie. Tijdens zijn eerste run in Q2 werd zijn tijd afgenomen, omdat hij track limits overschreden zou hebben. Echter bij het zien van de beelden leek dit een twijfelachtige beslissing van de wedstrijdleiding en kreeg Pérez toch zijn rondetijd terug.

 

In de laatste run van Q2 werd de Red Bull-coureur in de weg gereden door Kevin Magnussen. "Hij reed op de lijn, dus ik moest de bocht ruim nemen. De tijd die ik daar verloor kon ik helaas niet meer goed maken", zegt Pérez.

Punten scoren

De racepace van de RB18 leek tijdens de kwalificatie een stuk beter dan tijdens de vrije trainingen. Pérez gaat dan ook vol goede moed de race in. "Ik hoop dat we morgen wat goed kunnen maken en flink wat punten kunnen binnen halen", sluit de Mexicaan af.

Lees ook: Charles Leclerc: We focussen op onszelf

Lees ook: George Russell over eerste pole position: Een geweldig gevoel

Lees ook: Sainz: Ik denk dat we de snelheid hebben om te winnen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen