Lewis Hamilton: Jammer dat we niet beiden vooraan starten

hamilton hongarije 2022

Lewis Hamilton ziet zijn teamgenoot pole position pakken tijdens de kwalificatie in Hongarije. Zelf kwalificeert de Brit zich als zevende. "Erg jammer dat we geen front-row lockout hebben", aldus Hamilton tegen F1.com.

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie wist Hamilton de snelste tijd neer te zetten. Even leek het erop alsof beide Mercedes-coureurs de snelheid hadden om hun concurrentie te verslaan deze zaterdag. Door een probleem met de DRS kon Hamilton zijn tijd in Q3 niet verbeteren en kwam niet verder dan de zevende stek.

Blij voor Russell

"Het is de eerste keer dit seizoen dat we mee konden doen om plaatsen op de eerste startrij, dus het is jammer dat we niet beiden vooraan starten", zegt Hamilton. De Brit is blij voor zijn teamgenoot en merkt op dat het geweldig is voor het team om pole position te pakken.

Ook voor de strategie van Mercedes zou het helpen als Hamilton zichzelf hoger had gekwalificeert, maar de Brit moet op zondag zien wat hij kan uitrichten vanaf de zevende positie. Wanneer hem wordt gevraagd waar de snelheid van Mercedes ineens vandaan komt, lacht Hamilton enigszins geheimzinnig: "Ik heb geen idee."

Lees ook: Sergio Pérez: Hopelijk kunnen we morgen goede punten binnenhalen

Lees ook: George Russell over eerste pole position: Een geweldig gevoel

Lees ook: Charles Leclerc: We focussen op onszelf

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden