Hero or Zero: Grand Prix van Hongarije: VT3 & Kwalificatie

Russell - header

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de derde vrije training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije, met een briljante George Russell en een teleurstellende dag voor Vettel.

Hero

George Russell

Hoe kan het ook anders, maar dé grootste hero van de dag is George Russell. De Brit plantte tegen alle verwachtingen in zijn Mercedes op de pole en mag zondag van start vanaf de eerste plek voor de race in Hongarije. Ferrari leek onbedreigd de pole te halen na de pech van Max Verstappen, maar het was Russell die verrassend uit de hoek kwam. De jonge Brit haalt zo zijn eerste pole binnen. Een fijne dag voor hem!

Esteban Ocon

Het is een tijdje geleden dat Esteban Ocon in een sessie boven zijn teamgenoot Fernando Alonso stond en tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije lukte het de Fransman weer eens. Hoewel het een miniem gaatje is, kan Ocon tevreden terugkijken. De Hungaroring is de 25-jarige Alpine-coureur sowieso goedgezind, vorig jaar won hij verrassend de race. Voor deze editie mag de Fransman vanaf plek vijf starten, wat een goede uitgangspositie is. Zeker omdat het inhalen weinig kans heeft. Ocon kan zo hopen op weer eens een goede score.

Zero

Sergio Pérez

Tsja, je moet je Red Bull hoe dan ook naar de derde kwalificatieronde krijgen. En dat lukt de Mexicaan Sergio Pérez niet. Het lijkt ook geen incident te zijn, want de laatste weken is de Mexicaan geen schim van wat hij in het begin van het seizoen was en zijn de verhalen over een mogelijke titelstrijd met teamgenoot Verstappen verstomd. Het moet echt beter voor de meervoudig Grand Prix-winnaar want de druk binnen Red Bull zou ongetwijfeld opgevoerd gaan worden.

Sebastian Vettel

Het was niet de dag van Sebastian Vettel. In de derde training leek de Duitser een goed resultaat neer te zetten, en op papier was dat zo, maar hij prakte ook zijn Aston Martin de muur in. Als enige in het veld was de routinier degene die zijn wagen in de muur parkeerde. Onhandig wel, want vlak voor de kwalificatie moesten de monteurs alle zeilen bij zetten om de wagen klaar te krijgen. Dat lukte, maar Vettel stuurde zijn Aston Martin naar plek achttien. Een totale desillusie voor de Duitser, die gisteren nog rondom plek tien te vinden was de hele dag.

Lees ook: Dramatische kwalificatie AlphaTauri in Hongarije

Lees ook: Gemengde gevoelens bij McLaren

Lees ook: Chagrijn heerst bij Aston Martin na kwalificatie Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden