Gemengde gevoelens bij McLaren

lando norris hongarije 2022

Lando Norris is erg blij met zijn onverwacht goede kwalificatie, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo minder tevreden is. Norris kwalificeert zich als vierde in Hongarije, Daniel Ricciardo slechts als negende. “We moeten de data analyseren, waarom het ineens minder goed ging”, aldus de Australiër tegen F1.com.

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag leek McLaren een flinke stap in de juiste richting te hebben gemaakt. Lando Norris wist dit goede resultaat mee te nemen naar de zaterdag in Hongarije en is erg blij met zijn vierde positie. “We hadden echt niet verwacht om voor Red Bull te staan en we staan ook maar twee tienden van Ferrari”, aldus de jonge Brit.

 

Geen grote fout

Voor teamgenoot Daniel Riccardo verliep de kwalificatie minder vlekkeloos. Tijdens zijn snelle ronde in Q3 ging hij langzamer dan daarvoor. “Het begon al in de eerste sector, ik blokkeerde een beetje in bocht twee en ik kon de tijd gedurende de ronde niet goed maken”, aldus Ricciardo. Naar eigen zeggen maakte de Australiër geen grote fout, maar verloor hij over de gehele ronde wat tijd. “We moeten data analyseren, waarom het minder goed ging. Morgen ga ik het beter doen.”

Verwachting voor de race

Norris feliciteert collega George Russell met zijn eerste pole position en kan het vervolgens niet laten om er een grapje over te maken: “Nu hebben we evenveel poles!” Over zijn verwachtingen voor de race zegt Norris het volgende: “We hebben een goede uitgangspositie. Ik hoop dat we kunnen vechten met de jongens voor ons, maar realistisch gezien moeten we opletten op de coureurs achter ons en deze voor blijven.”

Lees ook: Max Verstappen over P10 in kwalificatie: Er kan nog van alles gebeuren

Lees ook: Haas-coureurs ontevreden na kwalificatie Hongarije

Lees ook: George Russell over eerste pole position: Een geweldig gevoel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden