Max Verstappen over P10 in kwalificatie: Er kan nog van alles gebeuren

max verstappen hongarije 2022

Het leek een veelbelovende kwalificatie te worden voor Max Verstappen. Door een probleem met vermogen in Q3 kwam de Nederlander niet verder dan de tiende positie. “Het is moeilijk om in te halen hier, maar er kan nog van alles gebeuren”, aldus Verstappen tegenover F1.com.

Na een enigszins teleurstellende vrijdag voor het team van Red Bull Racing, leek Verstappen vandaag qua snelheid meer gewaagd aan zijn concurrenten. Volgens de Nederlander heeft zijn team na de vrije trainingen op vrijdag veel geanalyseerd en geprobeerd te begrijpen. “We hebben wat veranderingen doorgevoerd en die pakken positief uit”, aldus Verstappen. Volgens de regerend wereldkampioen was zijn bolide tijdens de kwalificatie veel fijner om in te rijden, ten opzichte van een dag eerder.

 

 

Geen vermogen

In Verstappens eerste run in Q2 was hij ruim een seconde sneller dan beide Ferrari’s. Aan het begin van Q3 maakte de Nederlander een fout, waardoor hij op de zevende positie belandde. Een kans om deze fout goed te maken kreeg Verstappen echter niet. Tijdens zijn out lap voor de laatste run meldt de wereldkampioen dat hij geen vermogen heeft. Ondanks instructies van zijn engineer lukt het niet om dit probleem op te lossen. Verstappen zal de race op zondag daarom vanaf de tiende positie aanvangen.

Moeten geduldig zijn

“We weten nog niet wat het probleem is, ik moet nog met het team praten”, aldus Verstappen. Uiteraard hoopt Verstappen dat het probleem eenvoudig op te lossen is voor zondag. Wanneer hem gevraagd wordt naar zijn verwachtingen voor de race, zegt de Nederlander: “Het is een lastige baan om in te halen, dus we moeten geduldig zijn. Echter hebben we dit jaar al gezien dat er van alles kan gebeuren tijdens de race.”

Lees ook: Doohan wint weinig enerverende F2 Sprintrace

Lees ook: Alexander Albon: Kwalificatie gemaximaliseerd

Lees ook: Mooie uitgangspositie voor Alpine tijdens Grand Prix van Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen