Doohan wint weinig enerverende F2 Sprintrace

door Coert Gillissen
01-Jack-Doohan-Trident-C-Formula-Motorsport-Limited

Jack Doohan heeft de F2 Sprintrace in Hongarije gewonnen. De Alpine-junior reed onbedreigd naar de overwinning. Kampioenschapsleider Felipe Drugovich schakelde 'handig' zijn naaste rivalen uit in een verder weinig enerverende race op de Hungaroring.

Doohan vertrok vanaf pole position, maar verloor direct de leiding aan Enzo Fittipaldi. De Braziliaan, die als tweede startte, had een veel betere start maar verremde zich in bocht twee en zakte daardoor terug naar P3. Kampioenschapsrivalen Logan Sargeant, Theo Pourchaire en Felipe Drugovich startten als zesde, zevende en achtste. Drugovich, leider in het kampioenschap, miste de apex in bocht 1 en tikte Sargeant aan. Daardoor brak de ophanging van de Amerikaan en spinde Hauger. Pourchaire moest een grote omweg nemen om de twee wagens te ontwijken en zakte daardoor terug naar P16. 

Geen penalty voor Drugovich, wel voor Verschoor

Drugovich had daarmee handig zijn naaste rivalen uitgeschakeld. De Braziliaan staat toch al ruim voor in het kampioenschap en liep wederom 5 punten uit, door als vierde te finishen. De stewards keken niet naar de crash en de coureur van MP Motorsport ontliep een penalty. Richard Verschoor kreeg wél een penalty, meerdere zelfs. Vanaf P14 lag de Nederlander op P10, maar vanwege het overschrijden van track limits kreeg hij twee keer een penalty van vijf seconden aan zijn broek. In de verder vrij saaie race was er nog een leuk gevecht om de zesde plaats van Daruvala. Armstrong ging buitenom bij de Red Bull-junior, maar werd aangetikt waarvan Liam Lawson van profiteerde. Daruvala kreeg daar een penalty voor en ook hij viel buiten de punten. 

Doohan reed ondertussen onbedreigd naar de finish met Vips, Fittipaldi en Drugovich in zijn kielzog. De F2 Hoofdrace vindt zondag plaats om 11.35.

Lees ook: George Russell over eerste pole position: "Een geweldig gevoel"

Lees ook: Lewis Hamilton: "Jammer dat we niet beiden vooraan starten"

Lees ook: Charles Leclerc: "We focussen op onszelf"

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden