Alexander Albon: Kwalificatie gemaximaliseerd

door Gijs Leuvenink
alexander albon bahrein 2022

Alexander Albon kijkt tevreden terug naar de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. De Britse Thai vindt dat hij het maximale uit de Williams gehaald heeft met een zeventiende startplek.

"Ik voelde me wel oké achter het stuur en de ronde die ik gereden heb is gewoon goed", sprak Albon tegenover de microfoon van F1.com. "We hebben toch min of meer het maximale eruit gehaald vandaag. Het was een lastige kwalficactie."

Ontbreken downforce

Volgens Albon is het halen van Q2 niet gelukt door het ontbreken van voldoende downforce. "Momenteel ontbreekt het ons aan downforce. Hier heb je dat zeker nodig. We hadden graag gezien dat het nat was, want in de derde training stonden we er goed bij. We hopen stiekem op regen voor morgen."

Onzekerheid zondag

De Williams-coureur weet niet wat hem zondag te wachten staat. "Door technische problemen vrijdag kon ik geen longrun maken. Het is dus best ongewis hoe we ervoor staan. Met een goede strategie kunnen we wat naar voren komen, maar het is nog heel onduidelijk. Inhalen is hier ook nog eens lastig. We hebben iets nodig zoals vorig jaar." Albon refereert hier aan het bowl-incident van Bottas.

Lees ook: Lewis Hamilton: Jammer dat we niet beiden vooraan starten

Lees ook: Frustrerende kwalificatie voor Latifi

Lees ook: Mooie uitgangspositie voor Alpine tijdens Grand Prix van Hongarije

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden